Şanlıurfa'daki sağlık skandalı iddiasına soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2008 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mustafa MERT/VİRANŞEHİR (Şanlıurfa), (DHA)

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde GSM şebekesinin sinyalinin zayıf olması nedeniyle eşiyle konuşmak için çıktığı sandalyeden düşünce kanaması başlayan hamile 36 yaşındaki Zinet İlçektay'ın boş yatağı olan hastane aranırken ölümü üzerine soruşturma başlatıldı.

Viranşehir İlçesi Demirci Köyü Kumçeşme mezrasında oturan 9 çocuk annesi Zinet İlçektay, 10'ncu çocuğuna hamile kaldı. Geçen pazar günü GSM şebekesinin sinyalinin zayıf olması nedeniyle eşiyle cep telefonuyla konuşmak için sandalyenin üzerine çıkan 3 aylık hamile Zinet İlçektay, dengesini kaybedince yere düştü. Düşmenin etkisiyle şiddetli kanaması başlayan İlçektay, yakınları tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakıma alınan ve karnındaki bebeğini düşürdüğü anlaşılan kadına, kan istendi. Hastane laboratuvarında kan testi için gerekli malzemenin olmayışı nedeniyle kadına 3 ünite yerine 1 ünite kan verildi. Durumu ağırlaşan Zinet İncektay, Şanlıurfa'ya sevk edilmek istendi. Harran Üniversitesi Araştırma Tıp Fakültesi ile Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi'nde ?boş yatak yok' denilmesi üzerine İlçektay, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Ancak yolda öldü.

Şanlıurfa Valiliği, ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Viranşehir Kaymakam Ogün Bahadır, Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Tanırcan, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Hasan Şık'tan konu hakkında bilgi aldı.

Viranşehir'de böyle bir acının yaşanmasından dolayı oldukça üzgün olduğunu belirten Kaymakam Ogün Bahadır, ?Yaşanan bu talihsiz olayla ilgili olarak soruşturma başlattık. Bu olayda bizim hastanemizde herhangi bir ihmal varsa gereken yapılacaktır. Hastayı yoğun bakımda yer yok diyerek kabul etmeyen hastaneler, hakkında da gerekli yasal işlem başlatacağız? diye konuştu.

9 çocukla tek başına ortada kaldığını 40 yaşındaki Lütfü İlçektay, eşinin ?ihmal' sonucu öldüğünü iddia ederek, hastane yönetimi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber