Isparta'ya özel üniversite için ilk adım atıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da, özel üniversite kurulması için çalışmalara başlanıldığı bildirildi.

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Ayhan, Maliye Bakanlığı nezdinde üniversiteye arsa tahsisi konusunda görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

Ayhan, Isparta merkeze bağlı Sav beldesi sınırları içinde 365 dönümlük alanının tespit edildiğini, tahsis işlemi için vakıf kurulması zorunluluğu bulunduğunu söyledi.

Bir ay sonra vakıf çalışmalarına başlayacaklarını belirten Ayhan, "Bu vakfa gönlünü eğitime adamış herkes üye olabilir. Bizim vakfımız ve üniversitemiz asla ticari maksatla kurulmayacaktır. Biz Isparta'nın geleceği adına, kalkınması adına böyle bir yatırımı gerçekleştireceğiz." dedi.

Ayhan, Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları olarak yurt, dershane, okul hizmetlerine bir yenisini daha eklemek için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Ortaöğretim seviyesindeki hizmetlerin tamamlandığını ifade eden Ayhan, "Bu kurumlara destek veren arkadaşlarımızla yeni hedeflerimizi gerçekleştirme adına bir gayretin içine girilmiş durumda. Isparta'ya okullar, dershaneler, yurtlardan sonra bir üniversite kazandıracağız. Bu şekilde Isparta'nın eğitim hizmetlerini tamamlıyoruz. Bizim en büyük hayalimiz üniversite kurmaktı. Öncelikle arsa temini için belediye başkanı ve milletvekillerimizin desteği ile Ankara'da girişimlerde bulunduk ve olumlu sonuçlar aldık. Sav'da 365 dönümlük bir arazi tespit edildi." diye konuştu.

Ayhan, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından 2009'da üniversitenin temelini atmayı planladıklarını, bölüm ve fakültelerin de vakıf kurulmasından sonra netleşeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber