Aliağa Belediyesi'nde 'kayıp makbuz' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Aliağa Belediyesinin izinsiz makbuz bastırdığı ve bu makbuzlarla para toplayıp toplamadığının açıklanmasını istedi.

Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Aliağa Belediyesi Başkanlığının, Maliye Bakanlığından izin almaksızın ve onaylatmaksızın, yasal olmayan biçimde ?Belediye Hizmet Makbuzu? adı altında makbuz bastırdığı ve bununla, yaptığı hizmet karşılığında vatandaşlardan para topladığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Belediye Meclisi üyelerinden oluşturulan Denetim Komisyonunun konuyla ilgili hazırladığı kayıp makbuz ve tahsil edilemeyep paraları tespit eden raporu Kaymakamlığa ve İçişleri Bakanlığına gönderip göndermediğini soran Anadol, bu belediye hakkında bir işlem yapılmamasının nedenlerini öğrenmek istedi.

Kemal Anadol, ?kendi partisinin belediye meclisi üyeleri tarafından suçlanan AKP'li belediye başkanı Tansu Kaya hakkında şimdiye kadar ne işlem yapılmıştır? Muhalefet partilerinde bulunan başka belediyelerde yaptığınız uygulamalar gibi Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı görevden almayı düşünüyor musunuz?? diye sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırmasını istediği önergede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının borçlarıyla ilgili verdiği soru önergelerine doğru cevap alamadığını ileri sürerek, ?belediye son 2 yılda Hazine dahil kamu kuruluşlarına ne kadar ödeme yaptı?? dedi.

Özbolat, Ankara'da kaç tane alt-üst geçit yaptırıldığını ve bunlara ne kadar ödemede bulunulduğunu, bunları yapan firmaların isimlerinin farklı olmasına rağmen ortakların aynı isimlerden oluşup oluşmadığını öğrenmek istedi.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Devlet Bakanı Nazım Ekren'in cevaplandırmasını isteğini önergesinde, 1994 Nisan krizinden bu yana herhangi bir bankaya kuruluş izin verilip verilmediğini sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise gazetelere yönelik boykot çağrısının ?hangi hukuk, demokrasi ve özgürlük anlayışıyla bağdaştığını? öğrenmek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber