9 bin metrede çocuk pilot skandalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Hava Yolları'nın alt markası olan Anadolujet uçağında inanılmaz bir rezalet yaşandı. 15 yaşındaki bir çocuk 9 bin metrede pilot koltuğuna oturdu. Onlarca yolcunun hayatının hiçe sayıldığı olay Airporthaber'in sitesinden duyuruldu. Boeing 737-400 tipi uçak Ankara- Erzurum seferini yapmak üzere havalandı. Uçak, normal yüksekliğinde seyrederken pilot, koltuğunu 15 yaşındaki S.T. adlı çocuğa bıraktı. Çocuk, pilot koltuğunda kare kare fotoğraf çektirip bir forum sitesinde yayınladı. Olay fark edilince resimler kaldırıldı.

KAPTANLIKTAN ALINDI

Yaşanan skandal üzerine Türk Hava Yolları soruşturma başlattı. Kaptan pilot iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle kaptanlıktan alındı. THY'den yapılan yazılı açıklamada ?Yapılan değerlendirme sonucu kaptan pilotun ?sorumluluklarının gereğini yerine getirmediği' ve ?iş disiplinine uymadığı' gerekçesiyle kaptanlığının alınmasına karar verilmiştir? denildi.

RUSYA'DA UÇAK ÇAKILMIŞTI

Yaşanan olay Rusya'da pilotun koltuğunu oğluna devretmesi ile yaşanan ve 70 kişinin ölümüne neden olan kazayı anımsattı. 1994'te Sibirya'nın Novokuznetsk Kasabası'na düşen Airbus 310 tipi uçağın kaptan pilotu, oğlunun kokpite girmesine izin vermiş, küçük çocuğun uçağın otomatik pilotunu devreden çıkarmasıyla uçak düşmüştü.

?EN BÜYÜK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM'

S.T., ?Uçaklara karşı aşırı ilgim vardı. Bu nedenle bazı sorular yazıp kaptana sormak için kabin memurunun yanına gittim. Kaptan pilot WC'ye gitmek için dışarı çıkıyordu, karşılaştık. Soruları görünce şaşırdı ve içeri girip yardımcı pilota sormamı istedi. Yardımcı kaptan ?Kaptan gelinceye kadar oturmak ister misin? dedi. En büyük hayalim olduğu için oturdum. Cebimdeki kamerayı görüp resmimi aldı. Olay 1-2 dakika sürdü. Anlatıldığı gibi uçağı devralmadım, yanlışlıkla dahi olsa hiçbir düğmeye basmadım ve uçağı kullanmadım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber