Eruygur'un sağ tarafı felç oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağ tarafının felç olduğu bildirildi. Hastane Beyin ve Sinir Cerahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan, sağ tarafının felç olduğunu belirterek, bunun yerleşmiş bir felç olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kaldığı Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tedavi gördüğü sırada düşerek beyin kanaması geçiren Eruygur'un tedavisi devam ediyor. Dün akşam ameliyat olan Eruygur'un sağ tarafının felç olduğu bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ceylan, sağ tarafının felçli olduğunu söyledi. Ceylan, sağlık durumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Çekilen son tomografisinde beynindeki kanamada hacimsel olarak bir artış olmadığını gördük. Ailenin onayı alınarak operasyona karar verildi. Dün akşam hasta ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçti ve daha sonraki dönemde durumunu gözlemlemek için bir de cihaz konuldu. 3.5 saat süren ameliyat bizim açımızdan başarılı geçti. Ameliyattan sona Eruygur tekrar uyutuldu ve bu sabah uyutulmasına son verildi. Şu anda tablo olarak önceki günlere göre daha iyiye gidiyor. Normal bir insan 15 puan olarak değerlendirilirse Eruygur 9- 10 puan seviyesinde. Yoğun bakımda takip edildiği takdirde hayati tehlikesi devam ediyor demektir. Diğer fonksiyonlarını da takip ediyoruz. Akciğer ve solunum yolları normale dönmesi durumunda yoğun bakımdan normal servise alınacak. Bunun ne kadar süreceği belli değil. Tramvaya bağlı beynin bir bölgesinde felç sözkonusu. Yerleşmiş bir felç olmaması bizim için sevindirici bir durum."

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu ise hastanın burada tedavisine devam edileceğini söyledi. GATA yöneticilerinin tedavi etmek için hazır oldukları yönünde istekte bulunulduğunu belirten Mutlu, transfer sırasında oluşabilecek hasarlara karşı ailesinin burada tedavi görmesini istediğini aktardı.

Eruygur'un ameliyat edildi haberleri gelmişti

Ergenekon soruşturması nedeniyle tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nde düşerek beyin kanaması geçiren ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Emekli Orgeneral Şener Eruygur, dün ameliyat edildi.

Önceki akşam çekilen MR'ın ardından uyandırılmaya başlanan ve dün 6 gün sonra ilk kez gözlerini açan Şener Eruygur'a, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin uzmanlarınca konsültasyon yapıldı. Daha sonra da büyümenin tamamen durduğu anlaşılan beyindeki kanama bölgesinin temizlenmesi ve kan basıncını ayarlayıp düzenleyecek bir cihazın yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Şener Eruygur dün akşam ameliyat edildi. Hastane yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte, operasyonda beyindeki kan basıncının ayarlanması ve düzenlenmesi için kafatasına bir cihaz yerleştirildi. Şener Eruygur'un ameliyattan sonra hareket etmemesi için de yeniden uyutulması kararlaştarıldı. Eruygur'un birkaç günü daha doktorların kontrolünde yoğun bakım odasında uykuda geçireceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber