Teknoloji sınıfları için ders zili çaldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

'Geleceğin sınıfları'nda öğrenciler, classmate' isimli 'ajanda büyüklüğünde' bilgisayarlarla ders yapıyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gelişen teknolojiye bağlı olarak bir gün öğrencilerin okula elektronik kitapla gideceğini söyledi. Bakan Çelik, bazı sınıflarda bu uygulamaya geçmek için çalışma yaptıklarını belirterek, "Dünya buna doğru gidiyor, Türkiye de günün birinde buna doğru gidecektir." dedi.

Bakan Çelik, bilişim şirketi İntel firmasının desteğiyle hazırlanan 'Geleceğin Sınıflarına Doğru' projesinin tanıtımına katıldı. Projenin pilot uygulamasının yapıldığı Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Çelik, 100 bin öğretmenin 'Geleceğin sınıflarında görev yapmak' üzere eğitim gördüğünü anlattı.

Proje kapsamındaki sınıflarda 'classmate' isimli 'ajanda büyüklüğünde'' bilgisayarlarla sınıfta interaktif eğitim yapıldığını kaydetti. Çelik, "İnanıyorum ki bir gün gelecek çocuklarımız çantalarının içinde bir yığın kitap götürmeyecekler." dedi.

Intel Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Christian Morales de Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak öğrencilerin teknolojiyi daha iyi kullanabilmeleri ve yaratıcılıklarını ortaya koyabilmelerini hedeflediklerini anlattı. Burak Kılıç, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber