Akbank ve Secretcv.com her üniversiteliye bir iş imkanı projesini başlatıyor

Haber Giriş : 25 Eylül 2008 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

www.secretcv.com

-Akbank'ın ana sponsorluğunda on-line internet insan kaynakları sitesiwww.secretcv.com'un ? Üniversiteyi Bitiriyorum? projesi kapsamında ?her üniversiteliye bir iş? sloganıyla gündeme getirdiği proje kapsamında 23 il, 45 üniversite ve 88 kampüs ziyaret edilerek yaklaşık 1 milyon 100 bin üniversite öğrencisiyle buluşulacak. www.secretcv.com, proje kapsamında CV oluşturan üniversite öğrencilerinin iş bulma ve staj yapmalarını sağlama amacı doğrultusunda CV'lerini öncelikle sponsor kuruluşlar olmak üzere tüm üye kuruluşlarıyla paylaşacak.

-Akbank Genel Müdür Yardımcısı Esra Bozkurt ?Akbank olarak her yıl yüzde 80'i yeni mezun olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişiye farklı şehirlerde ve farklı pozisyonlarda istihdam sağlıyoruz. Bankamız standartlarına uygun adaylarla tanışmamızı ya da çalışmamızı sağlayacak bu tip projelerin aynı zamanda doğru insanların doğru şirketlerle buluşmalarında önemli rol oynadıklarına inanıyoruz? dedi. Bozkurt, Akbank'ın geçen dört yılda üç bini aşkın kişiye iş olanağı sağladığını ve bu rakamın yüzde 85'inden fazla bölümünün genç ve yeni mezunların oluşturduğunu ifade etti.

Akbank'ın ana sponsorluğunda on-line internet insan kaynakları sitesi www.secretcv.com'un ?Üniversiteyi Bitiriyorum? projesi kapsamında ?her üniversiteliye bir iş? sloganıyla gündeme getirdiği proje 6 Ekim'de başlıyor. www.secretcv.com bu projeyle 23 il, 45 üniversite ve 88 kampüs dolaşarak yaklaşık 1 milyon 100 bin üniversite öğrencisiyle buluşacak, üniversite öğrencilerine CV oluşturma, kariyer planı ve iş bulma konusunda danışmanlık yapacak.

Üniversite öğrencilerine mezuniyet sonrasında iş bulma ve okul döneminde de staj yapma fırsatı yaratmayı, öğrencilerin doğru CV oluşturmalarını amaçlayan ve iki ay sürmesi planlanan proje 5 Aralık 2008 tarihinde Mersin ve İzmir'de sona erecek. Projenin ikinci etabı ise Nisan 2009'da uygulamaya konacak. www.secretcv.com, proje kapsamında CV oluşturan üniversite öğrencilerinin iş bulma ve staj yapmalarını sağlama amacı doğrultusunda CV'lerini öncelikle sponsor kuruluşlar olmak üzere tüm üye kuruluşlarıyla paylaşacak.

?Üniversiteyi Bitiriyorum? başlığı altında sunulan projenin tanıtımı dolayısıyla yapılan toplantıya Akbank'ın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Bozkurt, www.secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü ve projeye teknoloji sponsoru olan Vestel Pazarlama A.Ş.'nin İnsan Kaynakları Müdürü Funda Mesoğlu katıldı.

AKBANK : DÖRT YILDA 3 BİN KİŞİ İŞE ALDIK YÜZDE 85 İ GENÇ

Projenin ana sponsoru olan Akbank adına konuşan Genel Müdür Yardımcısı Esra Bozkurt Türkiye'nin yenilikçi gücü olarak projeye destek vermekten mutlu olduklarını belirterek ?Akbank olarak her yıl yüzde 80'i yeni mezun olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişiye farklı şehirlerde ve farklı pozisyonlarda istihdam sağlıyoruz. Bankamız standartlarına uygun adaylarla tanışmamızı ya da çalışmamızı sağlayacak bu tip projelerin aynı zamanda doğru insanların doğru şirketlerle buluşmalarında önemli rol oynadıklarına inanıyoruz? dedi.

Bozkurt, konuşmasında Akbank'ın geçen dört yılda üç bini aşkın kişiye iş olanağı sağladığını ve bu rakamın yüzde 85'inden fazla bölümünün genç ve yeni mezunların oluşturduğunu ifade ederek ?Bu proje çift taraflı bir kazanım projesi olacak. Hem gençlerin hem de kurumların doğru bir şekilde arayışlarını buluşturacağız. Biz de bu proje kapsamında farklı şehirlerde ve farklı pozisyonlarda yeni çalışma arkadaşları bulacağımıza inanıyoruz? diye konuştu. Bozkurt, yeni mezun gençlerin veya mezuniyet yolundaki gençlerin kariyer planı konusunda profesyonel danışmanlığa ihtiyaçlarını olduğunu vurgulayarak ? Görüşmelere giderken ne giyeceklerinden, sorulara nasıl yanıt vereceklerine kadar bir dizi konuda profesyonel desteğe ihtiyaçları var. Artık CV hazırlama yöntemleri de değişti ve mülakat teknikleri de çok gelişti. Gençlerin bu mülakatlara iyi hazırlanması gerekir. Bu proje diğer platformlar gibi iş arayanlarla işverenleri buluşturan yeni bir platform olacak? dedi.

VESTEL: İSTANBUL'DA DEĞİL ANADOLU'DA DOĞRU KİŞİ BULMAK ÖNEMLİ

Projeye teknoloji sponsoru olarak katılan Vestel Pazarlama AŞ. İnsan Kaynakları Müdürü Funda Mesoğlu da, öğrencilerin iş arama bilincini geliştirme ve farkındalık yaratma açısından bu projenin önemli bir işlevi olacağını ifade ederek ? Şirketlerin genelde İstanbul ve büyük şehirlerde eleman bulmakta pek sıkıntıları yok. Ancak Anadolu'nun birçok kentinde doğru insanla doğru şirketi bir araya getirmek kolay olmuyor. Dolayısıyla bu proje sadece büyük şehir üniversitelerine değil Anadolu'nun uzak köşelerindeki üniversite öğrencilerine de ulaşması açısından önemli bir işlev görecek? dedi. Funda Mesoğlu, şirketlerin üniversitelerde doğrudan yaptığı tanıtım faaliyetlerinin artık gençlerin ilgisini yeterince çekmediğini belirterek ?Öğrencileri artık şirketlerin üniversitelere gelerek kendilerini tanıtma turlarını kanıksadılar ve pek tercih etmiyorlar. Bir anlamda zaman kaybı olarak da görüyorlar. O yüzden doğrudan farkındalık yaratmak ve bu bilinci oluşturmak açısından bu proje önemli bir rol oynayacak. Şirketlerin kendisini tanıtmak kadar, öğrencileri de tanımak da artık önemli? diye konuştu.

SECRETCV: ÖĞRENCİLERDE İŞ ARAMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK

www.www.secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü de proje hakkında bilgi verirken, www.secretcv.com'un veri tabanında 6 milyon 100 bin aday CV'si ve 9 bin 300 üye firma bulunduğunu, sitede bugüne kadar 690 bin ilanın yayınladığı kaydederek,Türkiye'de firmaların kalifiye eleman bulmakta ve yeni mezun adaylara ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak şunları söyledi : ? Tabi bu işin bir de aday tarafı var. Özellikle yeni mezun ya da mezun olacak adaylar da firmaların tecrübesiz eleman istemediklerinden yakınıyorlar. Öğrenci bazen doğru iş alanının seçemediği gibi bazen seçtiği alanı sevse de sektördeki iş olanakları kısıtlı olduğu ya da bu olanaklara ulaşmakta zorluk çektiği için büyük bunalımlara giriyor?.

Projenin çıkış amacının Türkiye'de nitelikli iş gücünü yönlendirmek ve bu sayede maksimum verimi almak olduğunu hatırlatan Tütüncü ? Projemizin hem Türkiye ekonomisi hem de öğrenciler ve firmalar için ciddi faydalar sağlayacağını düşünüyoruz? dedi.

HER ÜNİVERSİTEDE BİR GÜN KONAKLAMA

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Okan Tütüncü, Temsa'nın sağladığı iki ayrı midibüsün iki ayrı rotadan Türkiye turuna çıkacağını ve 6 Ekim'de başlayacak ilk ziyaretin İstanbul'daki üniversiteler olacağını belirterek ?Projenin özelliği ilk olması yanında, 45 üniversiteyi kapsıyor olması. Bu kadar kapsamlı bir proje şimdiye kadar olmadı. Dolayısıyla sponsorlarımızın desteği sayesinde böyle bir projeyi hayata geçirebiliyoruz. Araçlarımız her gittiği üniversitede bir gün konaklayacak. Ve burada CV doldurma merkezi olarak tasarladığımız ve içlerinde bilgisayarların bulunduğu midibüslerimizde öğrencilere bu konuda danışmanlık yapacağız ve CV'lerini doldurmalarına destek vereceğiz. CV doldurma konusunda uzmanlarımızdan püf noktalarını da öğrenebilecekler. Dileyen öğrenciler de standlarımıza uğrayarak kariyerleriyle ilgili her konudaki sorularına yanıt alabilecekler? diye konuştu.

Tütüncü, bu ziyaretler sırasında oluşturdukları CV'leri üye kuruluşlarıyla paylaşarak uygun adayları uygun şirketlerle karşı karşıya getireceklerini belirterek ?Öğrencilere nasıl iş aramaları gerektiği, iş görüşmelerine nasıl gitmeleri ve iş görüşmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, ve sorulara nasıl yanıt vermeleri gerektiği gibi konularda kapsamlı danışmanlıklar vereceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber