Trabzon'daki zehirlenmelerde su şüphesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 17:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trabzon'da zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamada, Çağlayan beldesindeki Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarının karın ağrısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldırıldığını söyledi.

Öztürk, öğrencilerin sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmadığını, hastaneye kaldırılan öğrencilerin hepsinin tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini belirtti.

Öğrencilerle görüştüğünü, çoğunun bahçede oynadıktan sonra bahçedee bulunan çeşmeden su içtikten sonra karınlarının ağrıdığını söylediklerini anlatan Öztürk, ?Doktorlar da öğrencilerin sudan zehirlenmiş olabileceğini söylediler. Zehirlenme nedeninin tahlillerin ardından tespit edileceğini bildirdiler? dedi.

Öztürk, okulda öğrencilerin şikayetlerinin başladığı saatlerde herhangi bir toplu yemek yenmediğini, kendilerinin de olayın okula verilen şehir şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceğini düşündüklerini kaydetti.

Çağlayan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Beşel de, öğrencilerin karın ağrısı şikayetleri olduğunu öğretmenlerine bildirdiklerini, bu durum üzerine tedbir amacıyla çocukları önce sağlık ocağına, daha sonra sayılarının artmasını da dikkate alarak hastanelere götürdüklerini söyledi.

Öğrencilerin sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu, herhangi bir ciddi sorunları bulunmadığını ifade eden Beşel, ?Öğrencilerimiz taburcu edilerek evlerine gönderildiler. Zehirlenme vakasının neden kayaklandığı, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek? diye konuştu.

Bu arada öğrenciler, okul bahçesindeki çeşmeden akan suyun, deterjan koktuğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber