TRT çalışanlarından KESK'e protesto

Haber Giriş : 26 Eylül 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konferedasyonu (KESK) bugün alışılmadık bir eylemle karşılaştı. TRT çalışanları KESK'e bağlı Haber-Sen'i, TRT yönetiminin kendilerine verdiği sözleşme hakkını gasp ettiği gerekçesiyle protesto etti.

Yaklaşık 100 TRT çalışanı Haber-Sen'i protesto etmek için sabah 8.30 sularında TRT binası önünde toplandı. Bildiri dağıtıp basın açıklaması yapan eylemciler Haber-Sen'in emek düşmanı olduğunu ve TRT yönetiminin kendilerine verdiği sözleşme hakkını gasp ettiğini söylediler.

TRT'de hizmet alım sözleşmesiyle 1990 yılından beri çalışan ve geçtiğimiz aylarda TRT yönetimi tarafından sigorta ve yüzde 30'luk sözleşme hakkı alarak ?TRT çalışanı? hüviyetine kavuşan 110 kişi yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

?Ankara'nın tam ortasında TRT tarafından sigortasız olarak hiçbir güvenceye sahip olmadan 18 yıldır çalıştırılıyorduk. Her ay işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorduk. 18 yıllık talebimiz nihayet TRT Genel Müdürü tarafından olumlu karşılandı ve sözleşmeli, sigortalı ve yüzde 30 zamlı olarak Eylül 26'dan itibaren işe başlayacaktık. Ancak Haber-Sen hiçbir gerekçe göstermeden bizim elde ettiğimiz hakkı iptal ettirmek için mahkemeye gitti.?

Çalışanlar adına açıklama yapan Ahmet Yıldız ise şöyle konuştu:

?110 emekçi yıllardır sigortasız olarak çalıştırılırken emek üzerinden sendikal faaliyet gösterenler bizleri üye yapıp aidat almak için peşimizde dolaşıyorlardı. 110 kişiden yaklaşık 70'i KESK'liydi. Şimdi bu 70 kişi sendikadan istifa edecek. TRT çalışanları emek hırsızını tanıdı. Ayda 1 milyar bile almadan sigortasız çalışan ve ömrünü ?bir gün kadro alabilir miyim?' beklentisiyle geçiren 110 kişinin aldığı hak gasp edilmek isteniyor. Haber-Sen yöneticileri 3.3 milyar lira ortalama maaş alırken 110 kişinin aylık 1.2 milyar liralık maaşı ve sigortası çok görüldü. TRT yönetime bize verdikleri hak için teşekkür ediyoruz. Bizleri mağdur eden sendikayı da savcılığa kötü niyetinden dolayı şikayet edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber