Bakan Çelik: Özel okullara şaşı bakanları kenara ittik

Haber Giriş : 26 Eylül 2008 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, iktidara gelmelerinden bu yana özel okullara farklı bakmadıklarını kaydederken, "Özel okullara farklı bakan, şaşı bakan zihniyeti kenara ittik" dedi.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, iktidara gelmelerinden bu yana özel okullara farklı bakmadıklarını kaydederken, "Özel okullara farklı bakan, şaşı bakan zihniyeti kenara ittik" dedi.

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Yaşar Dede Arslan Kampüsü'nün temel atma töreni Ostim'de yapıldı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 20 milyon YTL değerindeki okul alanının Samanyolu Eğitim Kurumları'na bağışlayan Hüseyin ve Cüneyt Arslan kardeşlere teşekkür etti. Bakan Çelik, arsanın tahsisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in önemli katkıları olduğunu belirtirken, "Bazı zenginlerin cebinde akrep vardır. Herkes böyle bağış yapmaz. Türkiye'nin adına, gençlerin geleceği adına gerçekten, yürekten arslan olan Hüseyin ve Cüneyt Arslan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

-"ÖZEL OKULLARA FARKLI BAKMADIK"-

Türkiye'de özel eğitim kurumlarının hala emekleme aşamasında olduğunu söyleyen Çelik, özel okulların, okullar arasındaki oranını yüzde 2 olduğunu anlattı. Çelik, "İktidara geldiğimizden bu yana özel eğitim kurumlarına farklı gözle bakmadık. Özel okullara farklı bakan, şaşı bakan zihniyeti kenara ittik. Samanyolu'nun böyle bir kampus kurması geleceğe yatırımdır. Geleceğe temel atıyoruz" dedi. Bakan Çelik, konuşmasının ardından okulun temelini atacak olan düğmeye dualar eşliğinde bastı. Temel atma törenin yapılmasının hemen ardından ise tören alanına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de geldi.

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından yapılacak kampusun 36 bin metkerare kapalı alana sahip olacak. 60 derslikli ve bin 440 öğrenci kapasiteli kampuste, 450 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 adet kapalı spor salonu, 8 laboratuvar, bin kişilik öğrenci yemekhanesi bulunacak. Bin kişilik konferans salonundan tenis kortlarına kadar birçok olanağı sahip olacak kampuste, derslikler "akıllı sınıf" teknolojisi ile yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber