Her 30 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Eylül 2008 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik polisi tatilde yollara dökülecek

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili süresince trafik kazalarını önlemek ve sürücülerin kurallara uymasını sağlamak için karayollarında her 30 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirilecek.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince alınacak trafik önlemlerine ilişkin genelge yayımladı. Atalay'ın imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre karayollarında, tatil başlangıcı olan 26-29 Eylül tarihleri ile 4-5 Ekim tarihlerinde her 30 kilometrede 1 trafik ekibi görevlendirilecek.

Video kamera radarlı ekip araçları, başta hız ihlalleri olmak üzere hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi denetim konularına ağırlık verecekler. Genelgede yer alan önlemlerden bazıları şöyle:

GÜNBATIMINA DİKKAT

"Gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri ve gerekiyorsa güzergah üzerindeki trafik kuruluşları da dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak. Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek."

CEP TELEFONUNA CEZA

"Video kamera radarlı ekip araçları, özellikle hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulunacak ve başta hız ihlalleri olmak üzere hatalı sollama, emniyet kemeri kullanımı ve cep telefonu kullanımı gibi denetim konularına ağırlık verecekler."

SİVİL DENETİM

"Yakalanma riskini artırmak amacıyla trafik denetim hizmetlerinde görevli personelin en az yüzde 10'u sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek. Tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde ve trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimlerinde, gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçların (TIR, kamyon, tanker gibi) uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber