Eğitim-Sen'in internet sitesi yeniden açıldı

Haber Giriş : 27 Eylül 2008 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim-Sen'in Adnan Oktar'ın şikayeti nedeniyle 24 Eylül'de kapatılan internet adresi, bugün itibariyle yeniden açıldı. Genel Başkan Zübeyde Kılıç, Eğitim-Sen'in internet sitesinin kapatılmasını bilime ve bilimsel düşünceye karşı yapılmış bir müdahale olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Eğitim Sen'in web sayfası www.eğitimsen.org.tr Adnan Oktar'ın Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesinden aldırmış olduğu bir kararla 24 Eylül 2008 tarihinden itibaren kapatılmıştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sendika genel merkezine konuyla ilgili daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını belirterek, engellemenin hangi gerekçeyle yapıldığının ise ancak yapılan girişimler sonucunda anlaşılabildiğini kaydetti. Kılıç, ?Eğitim Sen'in internet sitesi, günde binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ve sendikal faaliyetlerimizi kolaylaştıran, güçlendiren bir işlev görmesi nedeniyle bizim için önemlidir. Dolayısıyla erişim engellemesi, aynı zamanda sendikamızın faaliyet alanlarından birisinin engellenmesi anlamını taşımaktadır. Eğitim Sen'in internet sitesinin, kamuoyunda evrensel ve bilimsel bir gerçek olarak kabul edilen evrim teorisine karşı ?yaradılış teorisini' savunmasıyla ünlenen Adnan Hoca'cılar tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen ?Yaradılış Atlası' ile ilgili olarak yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek erişime engellenmiş olması, her açıdan sorgulanması gereken bir durumdur? dedi.

-?SİTEYİ KAPATMAK YASAYA AYKIRI?-

Kılıç, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Yasa'da erişimin engellenmesi kararının verilebileceği hallerin sayıldığını belirterek, ?Sendikamızın web sitesinde belirtilen kapsamda bir yayım yoktur. Böyle bir yayım olmadığı halde, siteye erişimin engellenmesi sonucunu doğuracak bir kararla ihtiyati tedbir kararının verilmesi 5651 sayılı Yasaya açıkça aykırıdır? dedi.

Eğitim Sen'in internet sitesi ile birlikte iki internet sitesi hakkında ihtiyati tedbir kararı verilmesinin istendiğini açıklayan Kılıç, mahkemenin her üç sitede yer alan haberleri tek bir haber gibi değerlendirdiğini ve aynı kararla her üç siteye de erişimin engellenmesi yönünde karar verdiğini söyledi. Kılıç, ?Bu karar, Eğitim Sen'in başkalarının eylem ve etkinliklerinden sorumlu tutulması anlamına gelmektedir. İhtiyati tedbir isteyen Adnan Oktar'ın adresi Kadıköy/İstanbul, Eğitim Sen'in Genel Merkezi ise Çankaya/Ankara'dır. Kural olarak ihtiyati tedbir istemi en çabuk ve en ucuz elde edilebilecek yere başvuruda bulunarak yapılır. Ancak başvuru her iki adreste değil, neden anlaşılmaz biçimde Gebze Asliye Hukuk Mahkemesine yapılmıştır?? sorusunu yöneltti.

-?SORUN BASİT BİR KAPATMA SORUNU DEĞİL, SORGULANMALIDIR?-

Kılıç, sorunun basit bir site kapatma sorunu olmadığını savunarak, ?Ülkemizde Harun Yahya adıyla özdeşleşen, bilimsel olarak ciddiye alınır bir yanı olmayan ?yaradılışçı' iddialar, arkasında küresel ve yerel iktidarlarca beslenen gericiliğin desteğini aldığından yaygın bir alanda faaliyet yürütüyorlar. Eğitim Sen'in internet sitesi, aynı zamanda çocuklarımızın zihninin bilim dışı safsatalarla doldurulmasına karşı çıktığı için kapatılmıştır. Bir eğitim ve bilim örgütünün, bilimselliği kanıtlanmış gerçekleri ifade ettiği için bilim dışı düşünceleri ifade etmekle suçlanması, üstelik bunun bir mahkeme kararı ile tescil edilmesinin akılla ve mantıkla izah edilebilir bir yanı yoktur? açıklamasında bulundu. Eğitim Sen'in, bilimin, bilimsel gerçeklerin savunucusu olduğunu kaydeden Kılıç, her türlü ırkçı, gerici ve bilim dışı ?hurafelerin? karşısında durduklarını anlattı.

-?TAVİZ VERMEDİK?-

Savunulan değerler karşısında en yoğun baskıların olduğu dönemlerde bile geri adım atmadıklarını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bu nedenle bugün Eğitim Sen'in faaliyetlerini çeşitli şekillerde engellemeye çalışanlar, aynı zamanda bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelemizi engellemek isteyenlerdir. Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek tutarlı ve kararlı çizgisini sürdürmüştür. Sendikamız internet sitesinin yapmış olduğumuz hukuki girişimler sonucunda yeniden açılmasına karar verilmiştir. Basın yayın ve iletişim alanında sansürün giderek yaygınlaştığı, başbakanın bile basına ?boykot' çağrısı yaptığı bir ülkede, başta ifade özürlüğü olmak üzere, demokrasinin en temel ilkelerinden bile bahsetmek mümkün değildir. Türkiye'de en temel özgürlüklerle bile bağdaşmayan bu tür engellemelerin bir kez daha yaşanmaması için, başta eğitim emekçileri ve bilim insanları olmak üzere, bu tür uygulamalardan rahatsızlık duyan herkesi hak ve özgürlüklerimiz için birlikte mücadeleye çağırıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber