29 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Eylül 2008 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler 63. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'ne katılmak üzere gittiği New York'tan Ankara'ya dönüyor. Gül, Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak. (Saat: 10.15)

-RAMAZAN BAYRAMI YARIN BAŞLIYOR

-Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Dokuz günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar memleketlerine ya da tatil beldelerine giderken, siyasetçiler TBMM'nin bayramın ikinci günü açılacak olması nedeniyle genel olarak bayramı Ankara'da geçirecek.

-Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği bayram boyunca bazı illerde kent içi ulaşım araçları ücretsiz hizmet verirken, büyük kentlerde yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda alınan önlemler arttırılacak.

-SOSYAL GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

-Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 1 Ekim'de yürürlüğe girecek maddeleri ile başta sağlık hizmetlerinin finansmanı olmak üzere sosyal güvenlik alanında yeni bir dönem başlayacak. Yeni uygulamalardan en çok Bağ-Kur'lular etkilenecek. Yeni dönemde acil durumlarda hastalar hastane kapısından geri çevrilmeyecek.

-CİNDORUK: ?TBMM'DE SİYASİ AHLAK KOMİSYONU KURULMASI İHTİYACI DOĞDU"

-TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Meclis'te ?Siyasi Ahlak Komisyonu? kurulması ihtiyacı doğduğu görüşünü savunarak, ?Siyasi ahlak komisyonu kurulursa, mal varlığı başta olmak üzere parlamenterler şeffaf hale gelir? dedi.

-HÜKÜMETE ?KÜRESEL KRİZ" UYARISI

-Eski Hazine Müsteşarı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, küresel krizin Türkiye üzerinde, gelişmiş ekonomilerdeki yavaşlamanın ihracat talebini azaltması ve büyümesi için gerekli dış kaynak temininin zora girmesi şeklinde olmak üzere iki yönlü bir olumsuz etki yapacağı değerlendirmesinde bulundu.

-Türkiye'nin krize çok yüksek ve artan bir cari açıkla yakalandığına işaret eden Öztrak, cari açıktaki artışın, büyümedeki ciddi gerilemeye rağmen sürdüğüne dikkat çekti. Öztrak, bu durumun Türkiye'yi yükselen piyasalar arasında en riskli ülkeler kategorisine soktuğuna vurgu yaptı.

-KÜRESEL KRİZİN ETKİSİ AB ÜLKELERİNE İHRACATI VURMAYA BAŞLADI

-Finansal krizin AB ekonomilerinde yol açtığı yavaşlama ve Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı olan bu ülkelere ihracatını baskılamaya başladığının işaretleri Ağustos'ta alındı. Ağustos ayında Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olan Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya gibi başlıca AB ülkelerine yapılan ihracatta gerileme yaşandı. AB ülkelerine yapılan toplam ihracat ise sadece yüzde 0.9'luk artışla yerinde saydı.

-20 MİLYAR DOLARLIK RAFİNERİ PROJELERİ ÇIKMAZA GİRDİ

-Çalık Holding'in Ceyhan'da kuracağı rafineri için kamulaştırma başvuru süresinin bitimine az bir süre kalmasına karşın bu konuda hiçbir gelişme sağlanmadığı öğrenildi. Socar-Turcas ortaklığının Yumurtalık'taki rafineri için istediği ek sürenin bitmesine az kaldığı, Petkim'de rafineri kurmak için ise başvuruda bulunmadığı bildirildi. Bu duruma, Doğan Grubu ile Cevahir Petrol'ün başvurularının mevzuata takılması eklenince 20 milyar dolarlık rafineri projeleri çıkmaza girdi.

-FİNANS BANK, SERMAYESİNİ 1.5 MİLYAR YTL'YE ÇIKARACAK

-SPK, Finans Bank A.Ş.'nin ödenmiş sermayesini 30 milyon YTL'si iç kaynaklardan, 70 milyon YTL'si temettüden olmak üzere toplam 100 milyon YTL bedelsiz artırımla 1.5 milyar YTL'ye çıkarma talebini kabul etti. Bankanın kayıtlı sermaye tavanı 3 milyar YTL olarak bulunuyor.

-ÖĞRETMENLER, YOLLUK VE HARCIRAHLARINI BAYRAMDA ALABİLECEK

-Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mesai saatleri dışında, hafta sonlarında ya da resmi tatillerde, tedavi yolluğu ve yol harcırahlarının ödenmesini isteyebileceklerini açıkladı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber