Bakan Faruk Çelik: Sosyal Güvenlik Yasası sebebiyle çifte bayram yaşıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan Bayramı ve yarın yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası nedeniyle çifte bayram yaşadıklarını belirterek, "Biz bizatihi bayramı yaşıyoruz. Hem milletimin bayramını tebrik ediyorum hem de, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 70 milyon vatandaşımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'la birlikte resmi ve özel kuruluşların toplu bayramlaşmasına katılan Bakan Çelik, bayramların huzur, dostluk ve kardeşlik günleri olduğunu söyledi.

Çelik, bu bayramın siyasal ve kültürel hayata barış getirmesini, yeni bir beyaz sayfaya vesile olmasını temenni etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kendileri için bu bayramın ayrı bir önemi olduğunu dile getiren Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Biz, bizatihi bayramı yaşıyoruz. Bayramı yaşarken Türkiye'nin sosyal hayatında yılardır beklediği bir düzenlemeyi de bu bayram içinde yürürlüğe koyuyoruz. Dolayısıyla çifte mutluluk yaşıyoruz. Hem milletimizin bayramını tebrik ediyorum hem de, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 70 milyon vatandaşımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili çeşitli eleştiriler olduğu yönündeki bir soru üzerine ise, şu değerlendirmede bulundu: "Reform Meclis'teyken çok farklı değerlendirmeler vardı. Şimdi daha sağlıklı değerlendirmeler yapılmaya çalışılıyor, ama bence bu değerlendirmeler de sağlıklı değil. Bu farklı bir sistem. Bu çerçevede bu yasayı değerlendirmek gerekiyor. 1 Ekim sonrasındaki sistemle mukayese ederek Sosyal Güvenlik'e anlam kazandırmak çok zor. Bunun mantalitesi farklı, yarın yürürlüğe girecek olan yasanın mantalitesi farklı. Bu çerçevede değerlendirmek lazım. Yasa yürürlüğe girdiğinde mutlaka eksiği gediği olabilir. Çünkü gerçekten dev bir yasa. Katkı anlamında değerlendirmeler gelirse, bu çerçevede biz de değerlendiririz. Ama şuan itibariyle yasanın özü itibariyle olaya bakılmadığı için tüm o yaklaşımları sağlıklı bulmam."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber