Bayram bitti, tatil bitmedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2008 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa BAĞDİKEN/ İZMİT(Kocaeli), (DHA)

BAYRAMIN bugün sona ermesine rağmen kamu kuruluşları ve okullarda 9 günlük bayram tatilinin devam etmesi nedeniyle özellikle İstanbul'u Anadolye'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de pazar sabahından itibaren önlemler arttırılacak

Hafta sonu tatillerinin bayramla birleştirilmesi sonucu tatilin 9 güne çıkması nedeniyle bunu İstanbul dışında geçirmek isteyenler geçen hafta cuma günü öğle saatlerinden itibaren yola çıktı. Cumartesi ve Pazar günlerine de yayılan trafikteki harekitlilik bu nedenle fazla sıkıntı yaratmadı. Karayollarında trafik ve ve deniz ulaşımında İDO yetkilileri, bayramın son günü olması nedeniyle bugün için de hareketlilik beklemelerine rağmen bu gerçekleşmedi. Yalova Topçular iskelesinden Gebze- Eskihisar iskelesine sefer yapan feribotlarda izdiham olmadı. Bugün 13 feribotun karşılıklı sefer yaptığı bu hatta özellikle Topçular iskelesinde geçen bayramlardaki gibi uzun kuyruklar oluşmadı. Yeni ek rıhtım yapılan ve genişletilen iskele meydanında da fazla araç birikmedi. İDO yetkilileri, asıl yoğunluğun pazar günü beklendiğini tatilin son gününe kadar bu hatta karşılıklı 13 feribotun sefer yapacağını bildirdi.

İDO yetkilileri, geçen yıllardaki bayramlarda ani yığılmalar nedeniyle bu hatta arefe ve bayramın son günleri 24 saatte taşınan araç sayısının 10 bine yaklaştığını, bu bayram arefesindeki günlerde ise 5-6 bin arasında olduğunu söyledi.

TEM'in İzmit geçişinde de fazla yoğunluk gözlenmezken, sadece Yalova-İzmit arasında E-130 Karayolu'nda akşam saatlerinde diğer günlere oranla biraz yoğunluk görüldü. D-100 karayolunun İzmit kent içi geçişindeki sıkışıklığın bayram tarfiğinden kaynaklanmadığı, Seka Kavşağı'ndan başlayan ve ?Battı çıktı' olarak adlandırılan yol çalışmasından kaynaklandığı belirtildi. Bu gürergahta günün her saatinde trafiğin sıkıştığını hatırlatan Trafik Şubesi yetkilileri, Kocaeli'nden transit geçecek araçların hangi yönden gelirlerse gelsinler Uzunçiftlik ve Kandıra turnikelerinden TEM'e girmelerini öneriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber