Kriz dönemindeki ucuz konut, pahalıya mal olabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Küresel finans krizi ve Ak Parti'ye açılan kapatma davası nedeniyle en fazla tedirgin olan sektörlerin başında gelen gayrimenkul sektörü, konut alımını erteleyenlere yönelik ödeme alternatifleri sağlayarak, müşterilerine ev sahibi olma imkanı sunuyor. Bu dönemde, konut fiyatlarının kurumsal şirketlerde zaten dibi gördüğünü, gerçekten ihtiyacı olan kişilerin konut alması için uygun bir dönem olduğunu belirten Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, tüketicinin bu dönemde bilinçli olması gerektiğine işaret etti. Öztürk, kriz nedeniyle projesi yarım kalmış kişi veya kurumların, çok düşük fiyata konut satabileceğine dikkat çekerek, "Öncelikle kimden ev alırsanız alın, kat irtifak tapunuzu almayı kesinlikle unutmayın. Bankaların kredi desteği verdiği projeleri öncelikli olarak tercih etmenizi tavsiye ederim" uyarılarında bulundu.

Öztürk Şirketler Grubu tarafından yönetilen gayrimenkul geliştirme şirketi Ragnum'un önümüzdeki dönem hedefleri ve küresel finans krizinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Öztürk, krizde artık yolun sonuna gelindiğini, bundan sonraki süreçte bugüne kadar yaşananların artçı şoklarının olacağını ve oluşan enkazın kaldırılacağını belirtti.

Dünyada yaşanan finans krizinden en fazla etkilenen sektörler arasında bulunan gayrimenkul sektörünü önümüzdeki dönemde de zor günlerin beklediğini ifade eden Ufuk Öztürk, ancak güçlü sermaye yapılarıyla krizi karşılayan şirketlerin bu dönemde şanslı olduğunu anlattı. Regnum'un sermaye yapısını güçlü tuttuğunu, ciddi bir arsa stoğu bulunduğunu aktaran Öztürk, projeler oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Tüketicinin bu dönemde bilinçli davranmasını öneren Öztürk, bu dönemde projesi yarım kalmış, kişi veya kurumların, ekonomik krizden kurtulmak için çok düşük fiyata konut satabileceğine işaret etti. Öztürk, burada dikkat edilmesi gereken önemli konular olduğuna dikkat çekerek, "Öncelikle kimden ev alırsanız alın, kat irtifak tapunuzu almayı kesinlikle unutmayın. Aynı şekilde pek çok tüketicinin atladığı bir detayı da burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Bankaların kredi kullandırdığını duyurduğu projenin tamamlanma garantisi, banka tarafından müşterilere kanun çerçevesinde sunulmaktadır. Evinizi kredili almak zorunda değilsiniz. Ancak bankaların kredi desteği verdiği projeleri öncelikli olarak tercih etmenizi tavsiye ederim" uyarılarında bulundu.

Kurumsal duruşunu koruyan, finansal gücü olan firmaların, artan inşaat maliyetleri ve mevcut arsa geliştirme maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, konut fiyatlarında herhangi bir indirime gideceklerini kesinlikle düşünmediğini dile getiren Öztürk, bu firmaların ancak Regnum'un da yaptığı gibi, ödeme alternatifleri sağlayarak müşterilerine ev sahibi olma imkanı sunabileceğini kaydetti.

Tüketicinin fiyatın daha da düşeceği beklentisiyle yatırımını beklettiğini gözlemlediklerini ifade eden Öztürk, bu dönemde, konut fiyatlarının kurumsal şirketlerde zaten dibi gördüğünü, gerçekten konut ihtiyacı olan kişilerin konut alması için uygun bir dönem olduğunu aktardı. Öztürk, tüketicinin kurumsal yapısı sağlam gayrimenkul şirketlerine yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Regnum'un mevcut projeleriyle ilgili bilgiler de veren Ufuk Öztürk, Haramidere'de bulunan Astrum Towers projesinin yüzde 75'inden fazlasının tamamlandığını belirterek, Mayıs 2009 tarihi itibariyle daireleri teslim edeceklerini söyledi. Öztürk, devam eden projeleri ile ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti: "Bodrum'da bulunan Escana projemizin inşaatına bu yılın başında başladık. 15 Ekim'de, Bodrum'daki inşaat yasağının bitmesinin hemen ardından çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Antalya'da bulunan Carya Golf Club projemiz ise, Kasım ayının hemen başında tamamlanmış olacak. Bulgaristan Bansko'da bulunan Crystal Apartment projemiz de önümüzdeki Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak ve kayak sezonuna hazır hale getirilecektir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber