Hata yapan doktor sigorta ile yakayı kurtarıyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Can alma ya da sakat bırakmanın bedeli 200 YTL!

Hata yaparak hastasının ölümüne ya da sakat kalmasına neden olmaktan korkan doktorlar, sigorta şirketlerine akın ediyor. "Doktor Sorumluluk Sigortası"na yıllık 200 YTL ödeyen hekim, 100 bin YTL'lik tazminatı ödeme riskinden kurtuluyor.

Doktorlar, hastalarının tazminat taleplerinden kurtulmak için çareyi "Doktor Sorumluluk Sigortası"nda buldu. Sigorta şirketlerinin önünde kuyruklar oluşturan doktorlar, mesleklerini icra ederken yaptıkları hatalardan ve mesleklerini gerektiği şekilde yerine getirememelerinden ötürü hastaların açacakları davalara karşı kendilerini sigortayla güvence altına alıyorlar. Tıp eğitimi alan öğrencilere daha üniversite sıralarında hata sigortası yaptırmaları öneriliyor.

281 YTL'YE 100 BİN YTL

Son yıllarda neredeyse yüzlerce doktorun sigorta yaptırmak için kendilerine başvurduğunu ifade eden İSİS Sigorta'nın Sahibi Orçun Çat, "Kusurlu bulunan doktorları, başına gelebileceklere karşı teminat altına alıyoruz" dedi. Ölüm, sürekli sakatlık, gündelik tazminat, tedavi masraflarını sigorta tarafından karşıladığını kaydeden Çat "Hastada oluşan ruhsal ve bedensel bütün sorunların sorumluluğunu da sigorta şirketlleri olarak ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

DENEYLER KAPSAM DIŞINDA

Tazminata kusurlu olan eylemin poliçe belirtilen sigorta süresi içinde yaptırılması gerektiğini ifade eden Çat, doktorların cüzi paralarla kendilerini güvence altına aldıklarını ifade etti. Her branş için ödenen miktarın değiştiğini dile getiren Çat, "Acil bölümde çalışan bir doktor yıllık 281 YTL ödediğinde 100 bin YTL'den kadın doğum uzmanı yıllık bin 500 YTL ödediğinde 750 bin YTL'den kurtulabiliyor" diye konuştu.

Acil tıbbı gerektiren durumlar dışında ücret almadan hayır için yapılan işlemlerin teminat dışında olduğunu aktaran Çat, "AIDS veya onun patojenleri ya da hepatit A, B veya C'ye bağlı olabilecek yahut onlardan kaynaklanan veya onların katkıları ile oluşan her türlü zarar ile bunlar sonucu ortaya çıkan ruhsal rahatsızlıklara bağlı tazminat talepleri de teminat dışında kalıyor" dedi.

Genetik mühendisliği uygulamaları, deney ve araştırmalardan doğan tazminat taleplerinin teminat dışında olduğunu ifade eden Çat, doktorları poliçeyi dikkatli okumasını istedi.

Münevver ÇAKIRTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber