Emniyette tescil skandalı

Haber Giriş : 16 Kasım 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyette trafik tescil işlemleri için soruşturma açıldı. Görevliler, çalıntı ya da change olarak adlandırılan şase numaraları değiştirilmiş araçların sahte belgelerle trafiğe tescil edildiği ve ruhsat vermiş

İstanbul'daki trafik tescil işlemleri için soruşturma başlatıldı. 12 polis başmüfettişi, 1994 - 2000 arasında verilen ruhsatları tek tek inceliyor. 750 dosyada sahte belge bulundu

Şaibeli ruhsatlar mercek altında
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ile bazı ilçe emniyet müdürlüklerindeki tescil şubelerinde büyük bir soruşturma başlatıldı. Önce 4 polis başmüfettişi ile başlayan incelemede, müfettiş sayısı 12'ye çıkarıldı. 1994 - 2000 yılları arasındaki tescil işlemlerini mercek altına alan müfettişler, ilk etapta 750 aracın dosyasını şaibeli buldu.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in talimatıyla açılan soruşturmada çok sayıda sahte belgeye ulaşıldı. İncelenen dönemde kaçak, çalıntı ya da change olarak adlandırılan şase numaraları değiştirilmiş araçların sahte belgelerle trafiğe tescil edildiği ve ruhsat çıkarıldığı belirlendi. Bir acenta faturası ile birden çok aracın tescilinin yapıldığı, 750 tescil dosyasındaki birçok belgenin sahte ve düzmece olduğu da tespit edildi. Ayrıca bazı araçlara mükerrer plaka verildiği, birçok plakanın hem kamyon hem de otomobile ait olduğu ortaya çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten müfettişler, onlarca araç sahibinin ifadesine de başvurdu. Ancak, "hileli" yöntemlerle tescili yapılan araçların birden çok el değiştirmesi, soruşturmanın kilitlenmesine sebep oluyor. Müfettişler, usulsüz tescil işleminin yapıldığı sırada araç sahibi olarak gösterilen vatandaşlara ulaşmakta büyük zorluk çekiyor.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber