Hava üslerinde golf sahası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN HASAN Ankara

Aktütün saldırısının ertesi günü golf oynadığı gerekçesiyle eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'nun hava üslerine golf sahası yaptırdığı ortaya çıktı. Maliyetinin düşük olduğu iddia edilen projeye haziran ayında başlandığı belirtildi

Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 3 Ekim'de Antalya Golf Kulübü'nün düzenlediği Ramazan Bayramı Golf Turnuvası'na katılmıştı. Org. Babaoğlu'nun Aktütün saldırısında ilk tespitlere göre 15 askerin şehit düştüğünün açıklandığı cumartesi günü de golf turnuvasına devam ettiği ortaya çıkmıştı.

Habere yorum yaz

Arkadaşına gönder

Sitene ekle

Sayfayı yazdır

Aktütün Karakolu'na saldırının ertesi günü şehit haberlerine rağmen Antalya'da golf oynadığı gerekçesiyle tepki çeken ve Genelkurmay Başkanlığı'nca şehitlerden haberdar olmadığı açıklanan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun hava üslerine golf sahası yaptırdığı ortaya çıktı.

Babaoğlu'nun golf tutkusunu, komutanı olduğu kuvvete de yansıttığı, hava üslerine golf sahası yapılması projesine haziranda başlandığı belirtildi.

Konya'da 500 bin m2

Uluslararası standartlara göre, turnuvaların yapıldığı golf sahaları 18 çukurlu oluyor. Dokuz çukurlu sahalarda da iki turlu yarışmalar düzenleniyor.

Hava üslerine yapılan az sayıda çukura sahip küçük ebatlı ve maliyeti düşük sahalara golf literatüründe ?halk tipi sahalar? deniliyor.

Alınan bilgilere göre Babaoğlu'nun isteği çerçevesinde Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı alanına 500 bin metrekarelik bir golf sahası yaptırılması planlandı.

Çalışmalarına yaz aylarında başlanan sahanın dokuz çukurlu olması öngörüldü. Üs komutanlığının sahayı faaliyete açıldıktan sonra Konya'daki golf kulübüne teslim etmesi ve sahanın askeri alan dışında açılacak ayrı bir girişle turizmde kullanılması hedefleniyor.

Ankara kısmen faaliyette

Konya'nın dışındaki üslerde de küçük ebatlı golf sahaları yapılması planlandı. Ankara'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın alanı içindeki dört çukurlu olduğu belirtilen sahada da golf oynanabiliyor.

Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı alanı içinde de bir golf sahası yapımı için proje oluşturulduğu, İstanbul'da da Hava Harp Okulu'nun alanında golf sahası yapımına başlandığı belirtiliyor. Golf sahası yapılması planlanan diğer bazı üsler de şöyle:

Eskişehir 1. Jet Ana Üs Komutanlığı, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı, Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı, İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı, Diyarbakır 7. Ana Jet Üs Komutanlığı.

Halk tipi saha

Uzmanlara göre ?zengin sporu? olarak nitelendirilen golfün sahalarının yapımı ve bakımı yüksek maliyet gerektiriyor. Turistik alanda lüks imkanlara sahip 500 dönümlük bir golf sahasının yapım masrafı 3-5 milyon dolara kadar çıkıyor.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, üslerdeki sahaların ise çok ucuza yapıldığını belirterek şunları söyledi:

?15 bin dolara yaparım'

?Bu sahaların çim tohumunu biz parasız verdik. Üslerde sadece atışın yapıldığı yerle bayrakların olduğu yerler çimlendirildi. Makine ve işçilik olmadığı için maliyet üslerde 30 bin lirayı geçmemiştir. Hava Harp Okulu'na kullanılmış sopalarla toplar da gönderdik. Bu sahaların komutanlığa çok az masrafı oldu. Bunlar nizami ve lüks sahalar değil.?

Golf sahası yapan en büyük firmalardan birinin sahibi Bora Yenigün de, ?Üslerdeki sahalar çok ucuza, nerdeyse bedavaya mal oldu. Bugün bir belediye, makine ve işçiliği karşılasın ben o belediyeye bu tipte bir sahayı 15 bin dolara yaparım? dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün üslerdeki golf sahalarına ilişkin haberler üzerine bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber