15 günde 43 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 26 Eylülden bugüne kadar meydana gelen olaylarda toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çoğu 15 ile 24 yaşları arasındaki 10 teröristin de teslim olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, terörle mücadelede 26 Eylül'den bugüne kadar meydana gelen olay sayısı, kayıp durumu ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgiler verdi.

Dönem içerisinde toplam 59 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu olayların yüzde 78'inin (46) güvenlik güçlerinin inisiyatifi ile gerçekleştiğini söyledi.

Bu dönemde de teröristlerin mayın ve patlayıcı madde kullandığı olayların yoğunlukta olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Gürak, toplam 24 patlayıcı madde olayından 20'sinin (yüzde 83) güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini anlattı.

Tuğgeneral Gürak şöyle devam etti:

"Dönem içinde meydana gelen olaylarda toplam 43 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu dönemde de teslim olan terörist sayısında artış devam etmektedir. Teslim olan terörist sayısı 10'dur. Teslim olan bu kişilerin çoğu (15 ile 24) yaşları arasındadır.

Bölücü terör örgütüne kısa süre önce katılmış olmaları ve örgütten kaçarak teslim olmaları dikkat çekmektedir. Bu kişilerle yapılan mülakatlarda örgüte, aile içi ilgisizlik ve kandırılma sonucu katıldıkları tespit edilmiştir. İçine düştükleri duygusal boşluğun bir gencin hayatını karartabileceği açıktır. Bu çocuklarımız gerçeği görüp kendilerini kurtarmışlardır. Bu konuda, aile büyüklerine büyük sorumluluk düşmektedir. Ailelerin kendi çocuklarını çok geç olmadan bölücü terör örgütünden kurtarması büyük önem arz etmektedir."

Tuğgeneral Gürak, aynı dönem içinde, iç güvenlik harekatında 21 askeri personel ve bir gönüllü köy korucusunun şehit olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber