BES: Okullardaki hizmetli açığı hijyen zafiyeti yaratıyor

Haber Giriş : 10 Ekim 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitimde öğretmen açığından sonra diğer önemli sorunun da okullarda çalışan memur, hizmetli açığı olduğuna dikkat çekerek, ?Yardımcı personel açığını kapatamayan okullarda hijyen başta olmak üzere, güvenlik, kontrol ve düzenden bahsetmek imkansız? dedi.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı açıklamada Türkiye genelindeki okullarda 30 bin dolayında yardımcı personel açığı bulunduğunu kaydederek kadrolu hizmetli ve memuru bulunan okulların kendilerini ayrıcalıklı ve şanslı okul olarak gördüğünü söyledi. Avcı, ?Hizmetli ve memur açığı okullarımızda hijyen ve güvenlik başta olmak üzere eğitim kalitesi dahil okullardaki şiddet olaylarına kadar bir çok konuda zafiyet yaşanmasına neden olmaktadır? dedi. Okullara yeteri miktarda hizmetli ve yardımcı personel ataması gerektiğini belirten Avcı, birkaç bin öğrencisi bulunan okullarda bile hizmetli bulunmadığını anlattı.

Okul idarecilerinin söz konusu durum nedeniyle temizlikçi ve temizlik malzemeleri için öğrencilerden para toplamak mecburiyetinde kaldığını savunan Avcı, ?Okullarımız; grip, nezle, hepatit ve paraziter hastalıkların adeta yuvası durumuna gelmiştir. Çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim ortamı sunmak zorundayız. Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte bazı hastalıklar da çocuklarımızın arasında hızla yayılabilir. Okullarımızın hijyenik ve sağlıklı olması için her okulda en az bir hizmetli görevlendirilmeli ve en az her 200 öğrenciye karşılık bir hizmetli istihdam edilmelidir. Öğrencilerin kendilerini bekleyen sağlık risklerinin farkında olmadıkları için temizlik kurallarını önemsememektedir? diye konuştu. Avcı, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların ücretleri ve sosyal haklarında iyileştirmeye gidilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber