13 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Ekim 2008 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Türk Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Brent Scowcroft ve beraberindeki heyeti, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Direktörü Güven Sak ve beraberindeki heyeti ve ilk sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk ile Türk Yıldızları Akrotim Lideri emekli Hava Pilot Yarbay Necati Artan'ı kabul ediyor. (Saat: 11.00/12.30/17.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN 11. DIŞ TİCARET HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilecek olan 11. Dış Ticaret Haftası açılış törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Brent Scowcroft ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 17.00)

-BAKAN ÇELİK VE BAKAN YILDIRIM ?TTNET VİTAMİN? PROJESİ TANITIM TÖRENİNDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilköğretim öğrencilerine internet üzerinden interaktif eğitim ve iletişim olanağı sunan? TTNET Vitamin? eğitim destek paketi ve öğrencileri e-posta hizmeti projesinin Swiss Otel'de düzenlenecek tanıtım törenine katılıyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN ÇELİK'İN SOSYAL GÜVENLİK REFORMU TOPLANTISI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik reformu, sigortacılık ve sağlık alanında getirilen önemli düzenlemeler ve 1 Ekim 2008 sonrasındaki uygulamalara ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN GÜNAY TÜRKİYE REKLAM KAMPANYASINI ANLATACAK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2009 Türkiye Reklam Kampanyası'na ilişkin Hilton Oteli'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 85. YILDÖNÜMÜ

-Ankara'nın başkent oluşunun 85. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

-Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor. (Saat: 15.30)

-DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU AVUSTURYA KATOLİK KİLİSESİ KARDİNALİ SCHÖNBORN GÖRÜŞMESİ

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Avusturya Kilisesi Viyana Kardinali Christoph Schönborn ile görüşerek basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-KESK BAŞKANI EVREN'İN BASIN TOPLANTISI

-KESK Genel Başkanı Sami Evren, Yüksek Planlama Kurulu kararı sonrasındaki ek ödemelere ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-TÜRKİYE KAMU-SEN BAŞKANI KARADAVUT'TAN EK TAZMİNAT AÇIKLAMASI

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, sözleşmeli personele ödenmesi taahhüt edilen ek tazminatlarla ilgili olarak Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-AYİM'DEN ÇOK TARTIŞILACAK TELEKULAK KARARI

-Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, telefon dinleme tutanaklarından suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan uzman çavuşun meslekten ihraç edilmesine onay verdi.

-Bu karar, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan ve Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan muvazzaf subayların da, dava sonuçlanmadan meslekten ihraç edilmesine neden olabilecek.

-AYİM, verdiği emsal kararda, ?Telefon dinleme tutanaklarından davacının suç örgütü elemanları ile içerisinde bulunduğu ilişkilerin mahiyeti ve şeklinin artık TSK'da görev yapmasını engelleyici vehamet derecesine ulaştığı dikkate alındığında tesis edilen meslekten ayırma işleminde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır? denildi.

-ÇOCUKLARIYLA ÖLEN ESAT EDİN YARGITAY'DA YARGILANACAK

-Edremit'te sele kapılarak 3 çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden Kemer Country'nin sahibi Esat Edin, yarın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetme, üyesi olma ve bu örgüte yardım etme? iddiasıyla yargılanacak.

-Edin, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda, yargıda rüşvet iddialarına dayanılarak açılan ?Neşter-2? davasında sanık olarak yer almıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 sanık hakkında beraat kararı vermiş, Yargıtay bu kararı bozmuştu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin bozma kararına yerel mahkeme direnince, dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na geldi.

-DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDE SKANDAL

-Dokuz Eylül Üniversitesi Eski Rektörü Emin Alıcı hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Üniversitede düzenlenen ihalelerde usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından şimdi de banka promosyonları ve kayıt ücretlerinin resmi olmayan hesaba yatırılması ile ilgili iddialar ortaya atıldı.

-Dokuz Eylül Üniversitesi ile özel bir banka arasında yapılan maaş ödemesine ilişkin protokolde üniversitenin promosyon almadığını ileri sürmesine karşın, bankadan 4 milyon YTL aldığı ortaya çıktı. Ayrıca, öğrenci önkayıt ücretlerinin de resmi olmayan hesaba aktarıldığı ileri sürüldü.

-CHP: ?AKP GELİYORUM DİYEN KRİZE KAYITSIZ KALDI?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, küresel mali krizin işaretlerinin 2006 yılından itibaren alınmaya başladığına işaret ederek, hükümeti, ?Bizi etkilemez? anlayışıyla buna kayıtsız kalmak ve gerekli önlemleri zamanında almamakla eleştirdi.

-Tamaylıgil, ?Dünyadaki likit varlığının getirmiş olduğu avantajları içerideki bir takım sonuçları etkilemek için kullandık. Gelişmekte olan ülkeler o dönemde dış ticaret fazlası verdiler. Enflasyonları düştü, en kötü durumda olan Türkiye. Biz bu dönemde dış ticaret açığını tam tersi büyüten bir konumdaydık. Ciddi önlemler almadık. Böyle bir ekonomi idaresinde biz çok güçlüyüz demek bir kere çok hata.?

-Tamaylıgil, ?Yeni bir arayışa gidilmeli. Dünya küreselleşmenin finans imparatorluğu noktasından artık üreten bir dünya olabilme ve üretimi de bölgesine ve o bölgenin kaynaklarına göre gerçekleştiren, üretimi olduğu yerde bırakan bir yapıda olmak zorundadır.?

-İKTİSATÇI SÖNMEZ'DEN ?TURİZM TESİSLERİNİ YOK PAHASINA SATMAYIN, BİRLEŞİN? TAVSİYESİ

-İktisatçı Mustafa Sönmez, yaşanan global krizde turizmde, karamsarlığa kapılacak çok fazla bir şeyin olmadığını belirterek, soğukkanlılıkla ortaya çıkan fırsatların farkında olmanın şart olduğunu kaydetti. Paniğe kapılanların özellikle Avrupa'dan, Orta Doğu'dan ve Rusya'dan gelen ?akbabalara? tesislerini yok pahasına satmamalarını isteyen Sönmez, sıkışanların birleşme yoluna gitmelerini tavsiye etti.

-BAZI OKULLAR ELEKTRİK FATURASINI YÜKSEK TARİFEDEN ÖDÜYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerini uyararak bazı okulların kompanzasyon ve ölçü sistemleri kurulumlarını gerçekleştirmemeleri nedeniyle, elektrik faturalarını yüksek tarifeden ödemek zorunda kaldıklarını bildirdi.

-ERKEKLER DİKKAT! ANTİ DEPRESANLAR, SPERM TAHRİBATINA YOL AÇIYOR

-Sık kullanılan anti-depresan ilaçların spermlerde DNA tahribatına yol açarak erkeklerin üreme fonksiyonu üzerine olumsuz etkide bulunabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber