Ted'ten Öğretmenlere yaratıcılık eğitimi

Haber Giriş : 13 Ekim 2008 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim Derneği, ABD Büyükelçiliği desteği ve Technopolis Group işbirliği ile gençlerin yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak ?Genç İnovatif Girişimcilik Projesinin? ilk ayağı olan ?Eğiticilerin Eğitimi? programına başladı.

Technopolis Groupdan Şirin Elçi, İhsan Karataylı ve Dr. Lale Tomruk tarafından verilen Eğiticilerin Eğitimi semineri, pilot olarak seçilen TED Ankara Koleji, TED Polatlı Koleji, Adana Çukurova CEAŞ Anadolu Lisesi, Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi, Adıyaman GAP Anadolu Lisesi, İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi, Diyarbakır Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi'nde uygulanmaya başladı. Teknoloji Tasarım ve Rehberlik Danışmanlık öğretmenlerine, 10-12 Ekim 2008 tarihleri arasında TED Ankara Kolejinde eğitim verilirken, seminerde eğiticilere İnovasyon ve İnovasyon Türleri, İnovasyon Uygulaması ve Teknikleri, İnovasyon ve Girişimcilik, İnovasyon Fikri Geliştirme, İş Planı Nasıl Hazırlanır?, İş Planı Nedir, Neden Önemlidir? konularında eğitim verildi.

-ÖĞRETMENLER YARATICILIK ÖĞRENİYOR-

Seminer aralarında yapılan grup çalışmalarında, öğretmenler, bir sektör seçerek şirket kuruyor ve tüketicilerin isteklerini, ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılayacak yenilikçi iş fikirleri üretiyorlar. Bu eğitimlerin devamında seminere katılan her öğretmen, bulunduğu okulda 20 öğrenciyi proje hakkında eğitecek ve dörtlü gruplar halinde 5 sanal şirket kurarak, yenilikçi iş fikirleri geliştirecek ve kendi iş planlarını hazırlayacaklar. Proje süreci içinde katılımcı öğrencilere, seçilen illerdeki üniversite son sınıf öğrencileri de rehberlik yapabilecek.

Projenin ikinci aşamasında ise seçilen okullardan projeye katılan öğrenciler, Ankara'da bir araya gelerek, kurdukları sanal şirketleri ve hazırladıkları iş planlarını, proje için özel olarak düzenlenecek olan fuarda sergileyecek. Geliştirilmiş olan iş planları, ABD'de benzer projeler yapan okullar ile paylaşılarak işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber