Numara taşıma uygulamasında sesli uyarı şart

Haber Giriş : 13 Ekim 2008 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), mobil numara taşıma uygulamasında, ?Sesli Uyarı?nın şart olduğunu açıkladı. Abonelerin, işletmecilerin tanımlandığı farklı sinyal tonlarıyla uyarılmasının yeterli olmadığına işaret eden MOBİSAD, ?Uygulamaya bu şekilde başlanılması halinde, ciddi bir tüketici şikayeti ve mağduriyetinin ortaya çıkacağı görüşündeyiz? açıklamasını yaptı.

İSTANBUL (ANKA)- Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), 9 Kasım'da başlayacak mobil numara taşıma uygulamasında, ?sesli uyarı?nın şart olduğunu bildirdi.

MOBİSAD'dan yapılan yazılı açıklamada, abonelerin, işletmecilerin tanımlandığı farklı sinyal tonlarıyla uyarılmasının yeterli olmadığı belirterek, ?Uygulamaya bu şekilde başlanılması halinde, ciddi bir tüketici şikayeti ve mağduriyetinin ortaya çıkacağı görüşündeyiz? denildi.

Telekomünikasyon Kurumu'nun yaptığı ?Aranan abone eğer numarasını taşıdıysa, arayan abone, işletmecilere göre belirlenen farklı sinyallerle uyarılacak? açıklamasını eleştiren MOBİSAD, abonelerin hangi sinyalin, hangi işletmeciye ait olduğunu bilmelerini sağlamanın son derece zor olduğunu bildirdi.

MOBİSAD açıklamasında şöyle dedi:

?Doğru uygulama, abonelerin sinyalin yanı sıra sesle uyarılmalarıdır. ?Aradığınız numara başka operatöre-işletmeciye taşınmıştır' benzeri birkaç saniyeyi kapsayacak sesli bir uyarının yapılması daha yeterli olacaktır. Uygulamanın ileri aşamalarında, aboneler üzerinde yeterli bilinirlik sağlandıktan sonra, sadece sinyal uygulamasına geçilmesi yeniden değerlendirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber