TRT radyoları birleşiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bölgesel yayın yapan TRT Antalya Radyosunun, TRT Turizm Radyosu ile birleştirileceğini belirterek, ''Antalya'da yapılmak istenen iki radyoyu birleştirerek, TRT Turizm Radyosu olarak daha güçlü bir şekilde yayına devam etmesidir'' dedi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplanan Genel Kurulda gündemdışı söz alan CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, TRT Antalya Radyosu ile Antalya'dan yayın yapan TRT Turizm Radyosunun kapatılmak istendiğini, bu durumun TRT'nin kuruluş amacına ve kamu yayıncılığı anlayışına uygun olmadığını ileri sürdü.

Gündemdışı söz alan CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel de narenciye üreticilerinin sorunlarına dikkati çekti.

Süner ve Güvel'e yanıt veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TRT Antalya Radyosu ile TRT Turizm Radyosunun, Antalya'dan yayın yaptığını ifade ederek, ''Şu anda TRT'nin yapmak istediği, bunu teke indirerek, daha kaliteli, daha geniş alana hitap edecek bir radyoyu Antalya'ya kazandırmaktır. Antalya'da yapılmak istenen iki radyoyu birleştirerek, TRT Turizm Radyosu olarak daha güçlü bir şekilde yayına devam etmesidir'' diye konuştu.

Turizmde öncü kentlerden olan Antalya'da, TRT Turizm Radyosunun başta İngilizce ve Almanca olmak üzere değişik dillerde yayın yapmasının önemine işaret eden Şahin, bu radyolarda çalışan personelin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Şahin, ''Antalya, radyoculukta çok daha kaliteli, konuma uygun yeni bir radyoya kavuşmuş olacak'' dedi.

-''TRT RADYOLARI ATAK İÇİNDE''-

TRT radyolarının, 2008 yılında büyük bir atak ve yeniden yapılanma çalışmaları içinde olduğunu belirten Şahin, ''özellikle 'kendi radyonu oluştur' yöntemiyle internet üzerinden yeni bir yayın projesini gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Gazi Üniversitesinin bu yıl yapmış olduğu 29 ili kapsayan bir ankette, TRT FM, en çok dinlenilen radyo seçilmiştir'' şeklinde konuştu.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da Ahilik haftası dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Ahilik değerlerinin, günün koşullarına uyarlanarak, Türk ekonomisi ve toplumuna katkı sağlar hale getirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber