Cerrah: Canlı bombanın hedefi İstanbul polisiydi

Haber Giriş : 15 Ekim 2008 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Cumartesi günü İstanbul'da yakalanan canlı bombanın, hedefinin İstanbul polisi olduğunu bildirerek, ?Bu kişi örgüt içinde önemli görevler almış, örgütün içinde önemli yerlere kadar yükselmiş, terörist başının etrafında yer almış bir kişi? dedi.

-Terörü yalnızca güvenlik güçlerinin bitirmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Cerrah, terör faaliyetlerinin bitirilebilmesi için İstanbul halkından yardım talep etti.

? İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Cumartesi günü İstanbul'da yakalanan canlı bombanın, hedefinin İstanbul polisi olduğunu bildirerek, ?Bu kişi örgüt içinde önemli görevler almış, örgütün içinde önemli yerlere kadar yükselmiş, terörist başının etrafında yer almış bir kişi? dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, geçen Cumartesi günü İstanbul'da yakalanan canlı bombanın soruşturmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Cerrah, İstanbul Şişli'de 11 Ekim Cumartesi günü 8 kilogram 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonuyla yakalanan, sahte kimlikli ve hamile görünümlü canlı bombanın ?hedefinin İstanbul polisi? olduğunu bildirdi. Cerrah, ?Bu kişi örgüt içinde önemli görevler almış, örgütün içinde önemli yerlere kadar yükselmiş, terörist başının etrafında yer almış bir kişi? diye konuştu.

İstanbul polisi olarak, İstanbul'un güvenli bir şehir halinde, terör faaliyetlerinin uzağında kalması için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini bildiren Cerrah, terör faaliyetlerinin bitirilebilmesi için İstanbul halkından yardım talep etti.

Cerrah, ?Terörün yalnızca güvenlik güçlerinin bitirmesi mümkün değildir. Terör faaliyetlerinin bitirilebilmesi için biz İstanbul halkından da yardım talep ediyoruz. İstanbul halkının bir güvenlik görevlisi gibi düşünmesini, gördüklerini bize aktarmalarını istiyoruz. Mahallerinde kalıyor, girip çıkıyor, yabancı kişiler; bunları gördüklerinde lütfen bize bilgi versinler. Kendilerinin kimlikleri, adresleri bizde saklı kalacaktır? diye konuştu.

-?İHBAR EDENİN BİLGİLERİ BİZDE SAKLI KALCAK?-

Canlı bombanın hedef seçmiş olduğu İstanbul polisinin içinde terör faaliyetini gerçekleştirmiş olsaydı, şu anda çok üzücü olaylarla karşılaşılmış olacağını ifade eden Cerrah şöyle konuştu:

?Onun için ben bugüne kadar İstanbul halkından çok büyük destek aldım. İstanbul polisi İstanbul halkından terör olaylarının önlenmesinden çok büyük destek aldı. Aynı desteklerin daha fazlasını istiyoruz. İstanbul 15 milyonluk bir mega kent. Bu kentte bu tip faaliyetleri yok edebilmem için her gördükleri şüpheli olayı mutlaka bize aktarsınlar. Kendilerinin her türlü bilgileri bizde saklı kalacağını ben ve ekibim teyit ediyoruz.?

Canlı bombanın eğitimini liseye kadar Türkiye'de tamamladığını, daha sonra yüksek tahsilini yapmak için Bir Avrupa ülkesine gittiğini belirten Cerrah, ?Bakın lise tahsiline kadar devletini seven bir kişiyken Avrupa ülkesine gittikten sonra bu grupların arasına katılması neticesinde maalesef zehirlenmiş. Senin teröristin iyi, benim teröristim kötü olmaz böyle bir şey. Bana zarar veriyorsa mutlaka gün gelir o Avrupa ülkesine de zara verecektir. Teröristlerin hepsine karşı aynı tedbiri, aynı kararlılıkla üzerine gitmememiz gerek? diye konuştu.

Terör konusunda Avrupa ile müşterek mücadelenin önemini vurgulayan Cerrah, ?Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız birlik beraberlik içinde yaşarken Avrupa'ya gittiği zaman ve ya diğer ülkelerde yaşamını sürdürürken maalesef Türkiye aleyhine bu tipte eylemlere girebiliyor.

Yani Avrupa ülkelerine zarar vermiyor diye yalnızca Türkiye'ye zarar veriyor diye düşünmemek gerekir. Avrupa ülkelerindeki devletlerin Türk hükümetiyle mutlaka bir araya gelmesi gerek, bunu kontrol altında tutmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber