Öğretmenler boyacı ustası gibi okullarını boyadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 19:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzincan'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bayırbağ Beldesi İlköğretim Okulu müdür ve öğretmenleri, görev yaptıkları okullarını güzelleştirmek için işçi gibi çalışıyor. Üzümlü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldıkları 82 kilogram boyayı usta parası vermemek için kendileri süren öğretmenler, 14 derslikli okulun sınıfları, koridorları ve laboratuarını boyadı.

98 öğrencinin eğitim gördüğü 5'i erkek toplam 13 öğretmenin görev yaptığı okulda yaklaşık bir haftadır mesai saatleri dışında boya yapan başta okul müdürü ve erkek öğretmenler, kendi okullarına hizmet ettiklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Okul Müdürü Adnan Yazıcı, "Elimizden geldiğince okulumuzun tüm işlerini yapıyoruz. Tasarruf amacı ile velilere yük olmamak için kendimiz boyamak istedik. Sonuçta bu okulda biz de yaşıyoruz, bizim de katkımız olsun." dedi.

Okulda boya yapan sınıf öğretmenlerinden Mehmet Ali Aras ise, okul kurulu tarafından öğrenci velilerine masraf olmaması için boya işini yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Sonuçta okul bizim okulumuz, bu işi yapmayı biliyorsak neden yapmayalım dedik ve boyaya başladık ve sonunda başardık." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber