Ergenekon davasını adliye muhabirleri takip edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasını basın yayın kuruluşlarının nasıl izleyeceği belirlendi. Silivri Cezaevi'nde görülecek ve 20 Ekim 2008 günü saat 10.00'da başlayacak duruşmayı Cihan Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Anka Haber Ajansı, İhlas haber Ajansı ve Dicle Haber Ajansı'ndan birer muhabir tam gün duruşma bitene kadar salonda yer alacak. Zaman, Sabah, Hürriyet, Milliyet, Star, Taraf, Aydınlık, Cumhuriyet, Radikal, Akşam, Vatan ve Yeni Şafak gazetelerinden birer temsilci, 6'şarlı olarak yarım gün duruşmayı izleyebilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, Silivri Cezaevi'nde görülecek ve 20 Ekim 2008 günü saat 10.00'da başlayacak duruşmayı Cihan Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Anka Haber Ajansı, İhlas haber Ajansı ve Dicle Haber Ajansı'ndan birer muhabir tam gün duruşma bitene kadar salonda yer alacak. Özel yetkiye sahip Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde muhabirleri bulunan Zaman, Sabah, Hürriyet, Milliyet, Star, Taraf, Aydınlık, Cumhuriyet, Radikal, Akşam, Vatan ve Yeni Şafak gazetelerinden birer temsilci altışarlı grup halinde yarım gün değişimli olarak duruşmayı izleyecek. Bu kuruluşların dışında kalan medya kuruluşları ise, 18'erli gruplar halinde 3 günde bir salona girecek.

Duruşma salonuna girecek muhabir belli aralıklarda dışarıdaki aynı kurumdan meslektaşıyla değişim yapabilecek. Diğer muhabirler için de duruşma salonunun yanındaki bölüme ekran yerleştirildi. Basın mensuplarının cep telefonları duruşmanın yapılacağı binaya girişte alınacak ve özel olarak yapılan dolaplara konulacak. Basın mensuplarının çalıştıkları kurumlara bilgi akışını sağlamaları amacıyla da duruşma salonuna açılan ve LCD ekranın konulduğu salona 7 adet ankesörlü telefon yerleştirildi. Basın mensupları ayrıca bu salondan çıkarak cep telefonları aracılığıyla da cep telefonların bulunduğu yerden haber yazdırabilecekler. Duruşma salonunun bulunduğu binaya basın mensupları tarafından kesinlikle bilgisayar ya da ses ve görüntü kaydı yapan cihaz alınmayacak.

Öte yandan, sanıkların çokluğu ve salonun geniş olması nedeniyle bir mübaşirin yetmeyeceği belirtildi. Bu nedenle gardiyanlardan 3 ya da 4 kişinin de mübaşir olarak görev alacağı öğrenildi.

Ergenekon davasına bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan bu düzenlemeler bir yazı halinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık da bu yazıyı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na, İstanbul İl jandarma Komutanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber