Başbakan Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'nde konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Has Üniversitesinde yapılan Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışına katılan Başbakan Erdoğan, açılışta bir konuşma yaptı. Kadir Has'ın çok önemli ve anlamlı hizmetler yaptığına değinen Erdoğan, eğitim ve kültür merkezinin temellerinin 31 Temmuz 2004'te Kadir Has'ın kendisine verdiği bir dosyayla başladığını kaydetti.

"İŞGAL ALTINDAKİ TARİHİ ESERLERİMİZİ BULMAK ZORUNDAYIZ"

Erdoğan, " Bir an önce biz işgal altında bulunan tarihi eserlerimizi bulmak zorundayız. Bazı yerlerde işgal sözkonusu. Bunlarla beraber, İstanbul'a acımasızca muamele yapıldı yıllarca. Mücadele vererek bunları aşacağız; bunları temizleyeceğiz"şeklinde konuştu.

"HİZMET VEREN HEP TAŞLANIYOR"

Kendi Belediye Bşakanlığı döneminde Haliç'ten 2.5 milyon metreküp çamur çıkardıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, hizmet verenlerin taşlandığını söyledi. Sütlüce Kongre merkezinin bitimiyle Haliç'in karşı yakasının bir kongre merkezi haline geleceğini söyleyen Başbakan, İstanbul'un saygın bir metropol haline geleceğini kaydetti.

"ÜNİVERSİTELERİ YAPICI DÜŞÜNCENİN ÖNCÜSÜ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ "

Batıda bir çok şehrin üniversitelerin etrafında oluştuğunu söyleyen Erdoğan, ilk etapta 81 ilde üniversite kuracaklarını kaydetti. Hakkari'ye yönelik üniversite binasını ve rektörlüğe talip olan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Erdoğan ayrıca, üniversitelerimizi yapıcı yol gösterici eleştirilerin öncüsü olarak görmek istiyoruz"dedi.

"BU GEMİ ASLA BATMAYACAK"

Küresel ekonomik kriz konusunda gerek öğretim üyeleri gerekse diğer uzmanlar ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Erdoğan, "Asla bu gemi batmayacak. Yere sağlam basıyoruz. 90'lı yıllardaki krizleri görmezlikten gelmedik, gelemeyiz. Bu kriz belki bizi teğet geçecek, ama malum ülkelerin küresel krizden nasibini alması Türkiye'de olmayacak. Geçmişte yapılan hatalara biz gelmeyeceğiz. Birileri havaları aldı sattı, biz hava alıp satmayacağız"diye konuştu. Başbakan, eskiden bakkal dükkanı gibi banka açıldığını ancak şimdi bunun oldukça zor olduğunu ve mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

"TERÖRÜN REÇETESİ BİRLİK"

Erdoğan, terörrün reçetesinin birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Bunu başaracaklarını kaydeden Erdoğan, eleştiriye açık olacaklarını ancak hakarete asla açık olmayacaklarını söyledi. Erdoğan,kimsenin düşüncenin değerlendirilmesinde hakarete yer vermemesi gerektğini söyledi.

"ÖZGÜVENİ OLAN BİR TOPLUM GÖRMEK İSTİYORUZ "

"El öptürmeyi savunun. Birisi annne, birisi baba ve diğeri de öğretmen. Çünkü onlar bizim yetişmemizde büyük emekleri var. Biz öğretmenlerin elini öperiz. Ağaların elinin ayağının öpülmesi bizim geleneklerimizde yok. Özgüveni olmayan yalaka toplumlar meydana getirmeye çalışıyorlar. Biz böyle bir toplum istemiyoruz. Biz özgüveni olan bir toplum görmek istiyoruz"diye konuşan Başbakan Erdoğan,Cumhuriyetin 100 yılında Türkiye'nin hem eğitim - öğretim hem de ekonomi alanında ilk 10 ülke arasına girmesini istediklerini de söyledi. Konuşmanın ardından, Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik , İstanbul Valisi Muammer Güler ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz ile birlikte eğitim ve kültür merkezinin açılışını kurdela keserek yaptı. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz daha sonra Başbakan Erdoğan'a bir plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber