Karayalçın CHP'nin Ankara adayı gibi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHP lideri Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili olarak CHP lideri Baykal ile Karayalçın bir araya geldi. Taraflar görüşme sonrası olumlu mesajlar verirken, resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması kararlaştırıldı

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı tartışılan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın dün CHP lideri Deniz Baykal ile görüştü. Toplantıdan her iki taraf da gülümseyerek çıkarken, resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması kararlaştırıldı.

Baykal, ?Ankara'yı bu yönetimden kurtarmak için nerede durmam gerekiyorsa, orada duracağım. Nerede olmam gerekiyorsa, orada olacağım. Nereye gitmem gerekiyorsa, oraya gideceğim? diyen Karayalçın'ın adaylığını, önceki gün kurmaylarıyla değerlendirdi. Olumlu düşünceler üzerine akşam saatlerinde Karayalçın'ı evinden telefonla arayarak CHP'ye ?çay içmeye? davet etti. Karayalçın'ın daveti kabul ederek CHP'ye gelmesiyle başlayan görüşme 1 saati aşkın sürdü.

İkili daha sonra basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi. Baykal, ?Ankara'da yeni bir yönetim ihtiyacı en üst düzeydedir? dedi. Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Karayalçın'ın adaylığını engellemek için caydırıcı bir kampanya başlattığını, bunun da Karayalçın'a yönelik korku ve telaşının bir işareti olduğunu vurguladı. Baykal, ?Bütün Ankara hâlâ Karayalçın'ın başkanlık dönemini özlemle anıyor ve arıyor. Önümüzdeki günlerde daha somut adımlar atılacaktır. Adaylık için süreç başlamıştır? dedi.

Kendisinin de Baykal'ı SHP'ye davet ettiğini belirten Karayalçın da, ?Yöntem sorunu tartışması yapmadık. Hedefimiz açıktır. Bunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu defa şansa bırakılmaması gerekiyor. Görüşmeden çok memnunum, yararlı oldu. Önümüzdeki günlerde somut adımlar atılacaktır? diye konuştu. Baykal, ?Karayalçın CHP'nin adayıdır diyebilir miyiz?? sorusuna, ?Böyle bir açıklamanın beni şaşırtmayacağını söyleyebilirim? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber