SP Başkan adayı Kurtulmuş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2008 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, 26 Ekim'de yapılacak kongrede kendisinin aday olmayacağını, yerine Numan Kurtulmuş'un genel başkan adayı olacağını açıkladı. Recai Kutan, düzenlediği basın toplantısında, önümüzdeki hafta sonu yapılacak kongre çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Saadet Partisi olarak 'Milli Kurtuluş Günü' başlattıklarını ve 26 Ekim'de yapılacak büyük kongre ile yeni bir aşk, yeni bir heyecanla yola çıkacaklarını ifade eden Kutan, 2008 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde başarıyı, en yakın genel seçimlerde de iktidarı hedeflediklerini kaydetti. Dünyada yeni bir adil düzene ihtiyaç olduğunu belirten Kutan, "Saadet Partisi, tek doğal çözümdür. Çünkü biz milletin kendisiyiz." dedi.

Kongre öncelerinde geleneklere bağlı kaldıklarını ve teşkilatların tüm birimleri ile istişareler yaptıklarını anlatan Kutan, Yüksek İstişare Kurulu'nun kararını şöyle açıkladı:

"Kurulumuzca, Recai Kutan'ın devam etmeme kararı uygun görülmüştür. Yüksek İstişare Kurulu, Milli Görüş esaslarını özümseyecek, Milli Görüş ananelerine sadık kalacak, Saadet Partisi'nin kadrosunu muhafaza ve geliştirmekte olacak, Saadet Partisi'nin en kısa zamanda en büyük parti olmasını sağlayacak plan ve projeleri sunacak isim olarak Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u uygun görmüştür."Kutan'dan sonra söz alan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a, Recai Kutan'a ve teşkilat mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber