Diyarbakır savaş alanı gibi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölücü terör örgütü yandaşları, Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiası Diyarbakır'da lastik ve çöpleri yakarak olay çıkardı. İşte o görüntüler Bölücü terör örgütü yandaşları, İmralı Özel Tip Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiası Diyarbakır'da lastik ve çöpleri yakarak olay çıkardı.

Diyarbakır'da PKK terör örgütünün bildiri dağıtmasının ardından birçok semtte kepenkler açılmazken, PKK yandaşları Bağlar'ın çeşitli caddelerinde lastik ve çöpleri molotof kokteyli ile yakarak olay çıkardı. Birçok yerde aynı anda olay çıkaran terör örgütü sempatizanlarına Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Diğer yandan, her akşam saat 18.00-24.00 arasında şehir içindeki çöpleri toplayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisini protesto etmek amacıyla toplamaması göstericilerin işine yaradı. Göstericileri çöpleri konteynırla birlikte caddenin ortasında dağıtarak molotofla ateşe verdi.

Polis ile göstericilerin Bağlar ara sokaklarındaki kovalamacası devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisi nedeniyle şehir genelinde geniş güvenlik kontrolleri alan polis, helikopterlerle göstericileri takip ediyor.


Polisler göstericilere silahla müdahale etti

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisi öncesi kepenk kapatma eyleminin sürdüğü Diyarbakır'da göstericiler polisle çatıştı. Sokakları ateşe verip yasadışı slogan atan yüzü maskeli göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu. Taş yağmuruna tutulan polisler göstericilere silahla müdahale etmek zorunda kaldılar.

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığını öne sürüp Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisini protesto eden göstericiler kenti adeta savaş alanına çevirdi. Kepenk kapatma eyleminin en yoğun yaşandığı Bağlar İlçesi ve Huzurevi semtinde göstericiler caddeleri kapatıp yol ortasında ateş yaktı. Yasa dışı slogan atıp ara sokaklarda polisi taşlayan yüzü maskeli göstericiler kentin 4 bir tarafında eylemlerini sürdürüyor. Polis göstericileri dağıtmak için panzerler ile tazyikli su sıkarken ve biber gazı kullanırken olayların büyümesi üzerine özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş açtı. Göstericilerin taşlarla saldırdığı polisler göstericilere silahla müdahale etmek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber