Çelik: İnternetsiz okul kalmayacak

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, artık okullarda kara tahta, tebeşir devrinin kapandığını ve bu yüzden de 10 yıl öncesine göre Milli Eğitim'in 2.5 kat pahalandığını belirterek, "Artık okullarımızda çağın gereği nedeniyle dijital devrime geçeceğiz. Bunun için gerekli adımları atıyoruz. 2005 yılında interneti ve bilgisayarı olmayan okul bırakmayacağız" dedi.

Kayserili hayırsever iş adamları ve Kayserililer Derneği tarafından satın alınıp Milli Eğitim okullarına hibe edilecek 28 bilgisayar teknolojisi laboratuarının açılışı ve bazı okulları ziyaret etmek için Kayseri'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Nihat Canpolat'ı makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, ziyarette Milli Eğitim okullarına yapılan hayırsever yardımlarından bahsederken, gerek devlet bütçesinden, gerekse hayırseverlerin yaptığı yardımlardan sağlanan bilgisayarlarla, Türkiye'de bilgisayar laboratuarı sayısını artıracaklarını ve 2005 yılı içerisinde interneti olmayan okulun kalmayacağını bildirdi. Kayserili iş adamlarının yüzde 100 eğitime destek kampanyasına verdiği desteğin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Devlet olarak bizim konsolide bütçeden ayırdığımızın neredeyle 4-5 katı Kayserili hayırseverler Milli Eğitim okullarına destek sağlamıştır. Bundan dolayı hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Yönetimi Kurulu aldığı kararla, eğitime Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini yapmıştır. Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Halit Narin yönetiminde, dijital devriminin farkında olarak 30 milyon dolarlık bilgisayar alıp Milli Eğitim'e hibe etme kararı almıştır. Bundan dolayı sayın Narin ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim'e bağlı okullarda dijital devrim için hükümetin en son yaptığı hamleden de bahseden Bakan Çelik, "Bildiğiniz gibi eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde hükümetin çıkarmış olduğu 4842 sayılı yasa gereği, hayırseverlerin okullarda yaptığı bağışlar vergiden muaf tutuluyordu. Maliye Bakanlığı ile yaptığımız bir görüşme sonrası okulların bilgi teknolojisi sınıfı ihtiyacını karşılamak için yeni bir hamle yaptık. Hazırladığımız yeni yasa Meclis'e gelecek, Aralık ayı bitmeden de TBMM'den geçmiş olacak. Bu yeni yasa gereği bilgisayar satın alıp Milli Eğitim okullarına da hibe edenler, KDV ödemeyecekler. KDV'den muaf tutulacaklar. Böylelikle okullarda dijital devrimin gerçekleşmesi için son derece önemli adım atılmış olacak. Telekom ile yaptığımız anlaşma gereği 2005 yılı içerisinde internet bağlantısı olmayan okul bırakmayacağız. 2005 yılı içerisinde bütün Türkiye'de okulları internete bağlayacağız. Ayrıca bilgisayarsız okul da bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim'de artık kara tahta, tebeşir döneminin demode olduğunu kaydeden Bakan Çelik, "Milli Eğitim son 10 yıl öncesine nazaran 2.5 kat daha pahalı hale gelmiştir. Bu da çağın gerektirdiği gibi eğitim nedeniyle olmuştur. Dijital devrimin gereği nedeniyle, okullarımızda bunu yapmak zorundayız. Bilgisayar laboratuarı ve interneti olmayan okul bırakmamak ve eğitimi çağın gerektirdiği kriterlerde vermek zorundayız" diye konuştu.

Bakan Çelik'in açıklamalarının ardından başta Halit Narin olmak üzere Kayserili hayırseverlerin, Milli Eğitim'e yapıp bağışlayacağı okul ve ek derslikler ile ilgili protokol imza törenine geçildi. Bugünkü rakamlarla 7 trilyonu bulan bağışlarla ilgili imza protokolünde ilginç espri de yaşandı. Bakan Çelik, "Kayserililer istikra vaat etmeyenleri okula gönderirmiş, bu doğru mu?" şeklindeki sorusuna Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, "Sayın Bakanım Kayserili'nin en kötüsü senin gibi oluyor" şeklinde esprili cevap verdi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber