YÖK, yeni rektörleri bilgilendirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2008 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul tarafından YÖK üyeliğine seçilen ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan için ?YÖK Başkanını asistan bile yapmam? diyen Prof. Celal Şengör'ün dosyası yarın YÖK Genel Kurulu'nda masaya yatırılacak.

-YÖK Denetleme Kurulu'nun, Prof. Dr. Şengör'e ceza verilmesine yer olmadığı görüşünü Genel Kurul'a sunacağı öğrenildi.

ANKARA ? Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından YÖK üyeliğine seçilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan için ?YÖK Başkanı'nı asistan bile yapmam? diyen Prof. Celal Şengör'ün dosyası yarın YÖK Genel Kurulu'nda masaya yatırılacak.

YÖK Genel Kurulu yarın Yüksek Disiplin Kurulu sıfatıyla toplanacak. Kurul, Prof. Dr. Celal Şengör'ün dosyasını masaya yatıracak. Şengör hakkında izinsiz şekilde Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ'de yönetim kurulu üyesi olduğu gerekçesi ile soruşturma açılmıştı. Prof. Şengör'ün 14 Haziran 2006 tarihinden bu yana Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı iddia ediliyor. Yükseköğretim Disiplin Yönetmeliği'nin 36 ve 38. maddesine göre öğretim üyelerinin izinsiz şekilde üniversite dışında ücretli veya ücretsiz çalışması veya serbest meslek icra etmesi kesinlikle yasak. Bu nedenle hem İTÜ hem de YÖK, Şengör hakkında soruşturma başlattı.

Şengör, ÜAK tarafından da YÖK üyeliğine seçilmesine karşın hakkındaki soruşturma gerekçe gösterilerek ismi Cumhurbaşkanlığı'na sunulmamıştı.

Yarın toplanacak olan Kurul'da çok sayıda dosya olduğu öğrenilirken, zaman aşımı tehlikesi olan dosyalara ağırlık verileceği bildirimdi. Bu nedenle Celal Şengör'ün dosyası bir sonraki toplantıya da kalabilir.

YÖK Denetleme Kurulu'nun Celal Şengör'e ceza verilmesine gerek olmadığını Genel kurul'a sunacağı öğrenildi. YÖK Genel Kurulu, söz konusu görüşü değerlendirip değerlendirmeyeceği merak ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber