İzmir'de ağır ceza hakimi gözaltında

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Fatih ŞENDİL - Tolga TEKİN

Çete ve tefecilik suçlarından 15 aydır İzmir'de cezaevinde olan Orhan Çelenk'i tahliye ettiği öne sürülen ağır ceza mahkemesi başkanı hakim A.K., Adalet Bakanlığı'nın izni, İzmir Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

İddiaya göre Çelenk, Muğla Barosu avukatlarından A.E. ile bağlantı kurup tahliye edilmesi için aracılık istedi. A.E. de durumu davaya bakan mahkemenin başkanı hakim A.K.'ye aktarıp 350 bin YTL teklif etti ve anlaşma sağlandı. Dün yapılan duruşmada Çelenk tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tahliye karşılığı rüşvet olayı, hakim A.K. hakkındaki iddialar ve duyumlar üzerine yapılan incelemelerle ortaya çıkarıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar üzerine hakim A.K. ile ilgili Adalet Bakanlığı'na bilgi verip soruşturma ve takip izni aldı. Ardından başsavcılık İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden konunun takibini istedi, polis teknik takibe başladı. Hakim A.K. bu sırada parayı alması için yeğeni M.K.'yi görevlendirdi. M.K., Ortaca'da avukat A.E. buluşurken, olayı Başsavcılık ile birlikte başından beri takip eden İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 350 bin YTL teslim edilince harekete geçti. Avukat A.E. ve M.K. yakalanıp sorguya alınırken bir ekip de hakim A.K.'nin Karşıyaka'daki evine gitti. 5 yıl önce Diyarbakır'dan İzmir'e atanan hakim A.K., dün gece evinde gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber