Terör örgütü çocukları para ve çikolata ile kandırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır - Terör örgütü PKK'nın, son günlerde yaptığı izinsiz gösterilerde çocukları korkutarak, sindirerek ya da ödüllendirerek eylemlerine alet ettiği bildirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terör örgütünün yandaş toplayamadığı için eylemlerine çocukları alet ettiğini belirtiler.

Özellikle kentin kenar semtlerinde 15-16 yaş grubu çocukların terör örgütünce terör örgütü elebaşı lehine slogan atmaları, polise, okullara taş atılması ve Türk bayrağını indirmeye yönlendirildiklerini ifade eden yetkililer şöyle dedi:

"Çocuklar, çikolata veya parayla kandırılıyor. Polise taş atmaları konusunda zorlanıyor. Korkutularak, sindirilerek gösterilere alet ediliyorlar. Biz çocuklar ve ailelerini uygun bir dille ikaz ettik. Çocuklara nasihat ediyoruz. Görüştüğümüz bütün çocukları kazandık. Çocuklar ellerindeki taşı bıraktı. Örgütün kötü emellerine alet olmayın diyoruz. Biz daima vatandaşın yanındayız. Maddi durumu kötü olan ailelere, çocuklarına kapılarına kadara giderek gıda, giysi ve kırtasiye yardımı yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber