Prof. Sır: Gösterilerde çocukların kullanılmasında asıl sorumlu anne ve babalar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır - Dicle Üniversitesi (D.Ü) Rektör Yardımcısı ve Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gösterilerde çocukların kullanılmasının asıl sorumlusunun anne ve babaları olduğunu belirterek, "Bu çocuklar anne ve babalarının elinden alınabilir. Çünkü aile çocuğunu kötü yola itiyor, istismar ediyor" dedi.

Prof. Dr. Sır, yaptığı açıklamada, bölgede küçük gruplarca çıkarılan olaylarda yer alanların büyük çoğunluğunun çocuklar olduğuna işaret ederek, bu çocukların kullanıldığını belirtti.

Ailelerin çocuklarının gösterilerde kullanılmasına izin vermelerinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sır, ailelerin olaylardaki suistimalinin affedilir bir tarafının bulunmadığını kaydetti. Prof. Dr. Sır, şöyle konuştu:

"Çocukların izinsiz gösterilerde kullanılmasının asıl sorumlusu anne ve babalarıdır. Bu çocuklara aileleri sahip çıkmıyorsa devlet sahip çıkmalı. Eğer çocuklar sorumsuzca sokağa bırakılıyorsa bu çocuklar devlet tarafından kontrol altına alınarak, yetiştirme yurtlarına yerleştirilmelidir.

Çocuklar masumane duygularla sokaktaki olaylarda kendilerince oyun oynadıklarını düşündüler. Olayları oyun olarak algıladılar ve öyle hareket ettiler. Çocuklar, ailelerinin bu ihmalini 'demekki tehlikeli şeyleri çocuklar yapar' diye model olarak algıladılar. Çocuklar yanı başlarında arkadaşlarının yaralandığını gördü, biber gazına maruz kaldı. Tüm bu olaylarla karşı karşıya kalan bir çocuk hayata karşı olumsuz duygularla dolacak. Bu çocuklarda anti sosyal kişilik özelliklerini görmemiz kaçınılmaz olur. Bu tür olaylarda kullanılan çocuklarda şiddete yönelim olacak ve ileriki yaşamında etrafına sürekli zarar verecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber