Eğitim- Sen Şubesi bir gün arayla iki kez saldırıya uğradı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Çaybaşı Mahallesi'ndeki Eğitim- Sen Şubesi bir gün arayla iki kez saldırıya uğradı. Bir apartmanın üçüncü katında yer alan şube bürosundaki eşyalar tahrip edildi, bilgisayarlar kırıldı, belgeler yerlere atıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da Denizli'ye gelip Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz ile görüştü.

Çaybaşı Mahallesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında yer alan Eğitim- Sen Denizli Şubesi, ilk olarak 21 Ekim gecesi saldırıya uğradı. Gece geç saatlerde, şube bürosunun kapısına sprey boyayla üç hilal çizilip ?Ülkücü hareket' yazıldı. Eğitim- Sen üyeleri sabah geldiklerinde karşılaştıkları manzarayı polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Daha bunun şoku atlatılmadan bu kez bir gün sonra gece yarısı büro basıldı. Kapısı kırılarak içeri girilen Eğitim- Sen Denizli Şubesi'ndeki tüm eşyalar tahrip edildi, bilgisayarlar parçalandı. Masalar dağıtılıp belgeler yerlere saçılırken duvarda asılı bir bağlama da kırıldı. Sendika yetkilileri sabah saatlerinde büroya geldiklerinde karşılaştıkları manzaraya isyan etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, parmak izi araştırması yaptı. Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük, iki gün üst üste yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, ?Hiç bir saldırı, eğitim ve bilim emekçilerini, onların gerçek örgütü olan Eğitim Sen'i haklı mücadelesinden ve inandığı değerlerden vazgeçiremez. Bir gün önce sendikamız boyalı ve sloganlı bir saldırıya maruz kalmıştır. Şubemiz tarafından emniyete haber verilmiş yazıların ve amblemlerin fotoğrafları emniyetçe alınmıştır. Eğitim Sen'in mücadelesi kimi zaman hukuk dışı yöntemlerle, kimi zaman idari baskılarla, kimi zaman da fiili saldırılarla bastırılmak isteniyor? dedi.

Bu arada, yaşananların ardından bugün sabah saatlerinde KESK MKY üyesi Adnan Gürpınar ile birlikte Denizli'ye gelen Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz ile görüşüp bilgi aldı.

Saldırıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber