Çelik: Okullar için ek bütçe istedik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "TEDAŞ, gözümüzü korkutmak için bazı okulların elektriğini kesti. Tamamen karartma yok. Mevzi bir durum... Eğitim yuvalarının ışığı sönmez. Maliye Bakanlığından okullara ek bütçe istedik" dedi.

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, 22 genel müdür ve 81 ilin milli eğitim müdürünün katılımıyla düzenlenen 8. Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitimin öncelikli sorunlarını çözdüklerini belirtti. Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığı dinamik bir kurum, merkezden talimat ve genelgelerle yönetilemez. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz" diye konuştu.

Çelik, gazetecilerin, bazı okulların elektriğinin, borçlarından dolayı kesildiğini hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

"TEDAŞ, gözümüzü korkutmak için bazı okulların elektriğini kesti. Tamamen karartma yok. Mevzi bir durum. Okul olunca dikkati çekiyor. Birçok kurum ve kuruluşların da borcundan dolayı elektrikleri kesiliyor. TEDAŞ bir nevi gözdağı verdi. Eğitim yuvalarının ışığı sönmez. Maliye Bakanlığından okullara ek bütçe istedik. Bu büyütülecek bir olay değil. Milli eğitim müdürleriyle de TEDAŞ borçlarının ödenmesi konusuna öncelik vermeleri için gerekli uyarılarda bulunacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber