Çelik: Eğitim bütçemizin 240 katrilyon olması lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Tam donanımlı eğitim için bütçemizin 240 katrilyon olması lazım. 2008 yılı bütçemiz 27 katrilyon. Bu açığı hayırseverlerle kapatıyoruz" dedi.

Bakan Çelik, Hatay'da hayırsever Kemal Behzetoğlu tarafından yaptırılan 30 derslikli Yüksel-Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahip olduğunu, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğine dikkati çekti. Çelik, şöyle konuştu:

"Bazen bize 'devlet neden iş adamlarından, kuruluşlardan okul yapmaları için yardım istiyor' diye soruyorlar. Bunun çok yönlü cevabı var. Genç nüfusu yoğun olan bir ülkeyiz. 15 milyon öğrencimiz var. Devletin sağlığa, otobana, köprüye diğer bakanlıklara da bütçe ayırması gerekir. Ayrıca eğitim herkesin ihtiyacı olduğu bir kurum. Çok kazananlardan bazılarının kasaları, cepleri ve gönülleri kapalı. Mezarlarının yanı sıra isimlerini okullarda yaşatmaları en kutsal hayırdır. Özel sektör, büyük kuruluşlar ve hayırseverler sayesinde son 5 yılda 2 bin 300 derslik kazandık. Ayrıca bunları vergilerinden de düşüyorlar."

Çelik, İskenderun'da fen lisesi bulunduğunu belirterek, büyük şehir statüsünde olmamasına rağmen, Hatay'da ikinci fen lisesi açılacağının sözünü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber