26 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Ekim 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN AKP ALTINDAĞ İLÇE KONGRESİ'NDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karapürçek Kongre ve Spor Salonu'nda yapılacak AKP Ankara Altındağ İlçesi Kongresi'ne katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN KIRIKKALE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale'de TOKİ tarafından yaptırılan 692 toplu konutun toplu açılış ve anahtar teslim törenine katılıyor. (Saat: 15.00)

-SAADET PARTİSİ OLAĞAN KONGRESİ

-Saadet Partisi'nin olağan kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor.

-Genel Başkan Recai Kutan'ın genel başkanlığa aday olmadığı kongrede, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un tek aday olarak kongreye katılması bekleniyor. (Saat: 10.00)

-MECLİS ÇALIŞMALARINA CUMHURİYET BAYRAMI RÖTARI

-Yoğun bir haftayı geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sadece 30 Ekim Perşembe günü çalışacak. Perşembe günü saat 24.00'e kadar çalışacak olan Meclis Genel Kurulu'nda çok sayıda uluslararası sözleşme yasalaştırılacak.

-Bütçe maratonuna bu hafta Cuma günü başlaması öngörülen Plan ve Bütçe Komisyonu ise 2009 mali yılı bütçe görüşmelerine, takvim değişikliği yaparak 3 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu hafta Cuma günü ise küresel mali kriz nedeniyle Türkiye'den sermaye kaçışına karşı önlem olarak hazırladığı ve Türklerin yurt dışındaki bankalardaki paralarının Türkiye'ye getirilmesini öngören yasa tasarısının görüşülebileceği kaydediliyor.

-MHP ERKEN KALKIP YOL ALACAK: ADAYLAR KASIM SONUNDA BELİRLENECEK

-İki haftadır üst üste Kızılcahamam kampında önce milletvekilleri ardından da il başkanları ile Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik stratejini netleştiren MHP, Kasım ayı sonuna kadar belediye başkan adaylarını belirleyecek.

-İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde adaylarını yavaş yavaş netleştiren MHP, il ve ilçelerde kamuoyu yoklamaları ve anketler düzenleyerek aday adayları arasında tercih yapacak. MHP, mevcut belediye başkanlarını da halk tarafından sevilmeleri ve şaibeye karışmamaları halinde yeniden aday gösterecek.

-UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE BİLANÇOSU: 61 BİN 761 OPERASYONDA TONLARCA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

-Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu'nun taslak raporunda yer alan veriler, son 6 yılda uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 61 bin 761 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlarda tonlarca uyuşturucu madde yakalandığını ortaya koydu.

-REEL SEKTÖRDE MORALLER BOZUK

-Sanayinin üretim hacmi düştü, stokları büyüdü, iç piyasa ve ihracat siparişleri azaldı, rekabet gücü azaldı, yatırımlar kısıldı, birim maliyetler yükseldi. Bu gelişmelerin izleyen dönemde süreceği beklentisi arttı. Olumsuz beklentinin temelindeki faktörler içinde talep daralması öne çıktı.

-Faaliyette olduğu sanayi dalındaki genel gidişat konusunda iyimser işyerlerinin oranı sadece yüzde 3.9.

-2.5 MİLYAR YTL'LİK MİLLİ PİYANGO ÖZELLEŞTİRMESİNE KRİZ GÖLGESİ

-Milli Piyango'nun 2.5 milyar YTL'lik hasılatı için yarışmaya sahne olacak özelleştirme ihalesinin, küresel krizin dibe vurduğu ortamda yapılacak olması soru işareti yarattı. Krizin engel olmayacağını düşünen Özelleştirme İdaresi'nin isteğiyle, ihaleye hemen çıkılabilmesi için, konu Rekabet Kurulu gündeminde öne alındı.

-ŞUBE MÜDÜRÜ KENDİNİ 3 GÖREVE ATADI, ATAMALAR TBMM GÜNDEMİNE GELDİ

-Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına personel ve idareci atamalarını gerçekleştiren Şube Müdürlüğü görevini 4 yıldır vekaleten yürüten Yakup Turan, 2 yılda 4 görev yeri değiştirmesinin yanı sıra 3 görevi birden yürütüyor.

-AÜ REKTÖRÜ PROF. DR. TALUĞ: ?TÜRK ÜNİVERSİTELERİ ÖZERK DEĞİL, SİYASET MÜDAHALE EDİYOR?

-Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Türkiye'de üniversitelerin AB özerlik kriterlerini taşımadığını belirterek, ?Bir tek biz kendi öğrencimizi kendimiz alamıyoruz. Hadi, biz öğrenci alamıyoruz ama alabileceğimiz öğrenci sayısını belirlemek en azından bize bırakılsın? dedi.

-PSİKOLOJİK TEDAVİDE ?ON-LINE TERAPİ? DÖNEMİ BAŞLADI

-Psikolog Dr. R. Meltem Kavcar Sırmalı, yaklaşık bir yıl önce açtığı on-line terapi sitesiyle, internet üstünden psikolojik danışmanlık yapıyor.

-YAPI KREDİ, KÜLTÜR VE SANATLA ATAKTA: TÜLAY GÜNGEN: "BİZ YAPI KREDİ'NİN EN BÜYÜK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİYİZ"

-Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ?Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, tüm faaliyetleriyle Yapı Kredi'nin en büyük sosyal sorumluluk projesidir. Bankanın el değiştirmesi sürecinde, kültür ve yayın politikamızda herhangi bir aksama ya da değişiklik söz konusu olmadı. Kitaplarımızı, dergilerimizi eski hızında yayımlanmaya, ses getiren sergilerimizi açmaya, devam ettik, ediyoruz.? dedi.


1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Altındağ İlçe Kongresine katılacak.

- Daha sonra Kırıkkale'ye gidecek olan Erdoğan, Valiliği ziyaretinin ardından toplu açılış ve TOKİ'nin 692 konut anahtar teslim törenine katılacak.

2- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, partisinin İzmir Güzelbahçe ve Torbalı ilçe kongrelerine katılacak.

3- Türk Hava Yolları, 17 yıl ara verdiği Bağdat seferlerine başlayacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, seferlerin başlaması dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

4- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afganistan'da temaslarını sürdürüyor.

- Bakan Babacan, Türk okulunu ziyaret edecek ve açılışlara katılacak.

5- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yalova'nın Altınova ilçesinde Gemi İnşa Meslek Lisesi, Gemi Makineleri Meslek Lisesi ve devlet hastanesinin temel atma törenlerine katılacak. (Saat: 09.30)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, partisinin Yalova merkez ilçe kongresine katılacak.

7-Siyasi Partilerden...

- Saadet Partisinin 3. Olağan Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda toplanacak.

- Anavatan Partisinin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi, çalışmalarını tamamlayacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin İzmir İl Kongresi'ne katılacak.

- AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, partisinin Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanlığı Kongresine katılacak.

8- 2009, dış borçlar açısından zorlu geçecek.

- Devlet, yeni yılda bütçeden 7,5 milyar doları ana para, 4,1 milyar doları da faiz olmak üzere, 11,6 milyar dolar dış borç ödeyecek.

- 2009, devletin önümüzdeki 6 yıl boyunca en fazla dış borç ödeyeceği yıl olacak.

9- Güneşten elektrik üretiminde yeni dönem...

- EPDK Başkanı Hasan Köktaş: "Enerji Bakanlığı ile birlikte güneş enerjisinden elektrik üretiminin başlayacağı yeni döneme yönelik yol haritası üzerinde çalışıyoruz."

- "Bu kapsamda özel sektörün başvurularını kabul etmeye yönelik bir yönetmelik yayımlayacağız."

10- Gazi maaşlarına yeni yılda yüzde 8,7 zam.

- Halen 301,5 YTL olan gazi maaşı, Ocakta 313,6 TL'ye, Temmuzda ise 327,8 TL'ye yükselecek.

- Dul eşlere de yeni yılın ilk yarısında 250,9 TL, ikinci yarıda ise 262,2 TL maaş ödenecek.

- 1 milyon 250 bin dolayında muhtaç, güçsüz ve kimsesize ödenen 65 yaş aylığı da Ocakta 3,3 TL artarak 86,4 TL'ye, Temmuzda ise 3,9 TL artarak 90,3 TL'ye çıkacak.

11- Trabzon'un 547. Fetih yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

12- Turkcell Süper Lig'de 5, Bank Asya Birinci Lig'de 4, TFF İkinci Lig'de 25, TFF Üçüncü Lig'de ise 16 karşılaşma yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor ile Trabzonspor ise kendi sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak.

13- 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu, İstanbul'da koşulacak.

- Organizasyon kapsamında, maraton, 15 kilometrelik koşu ve halk koşusu yapılacak.

14- Beko Basketbol Ligi'ne 1, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne ise 2 karşılaşmayla devam edilecek.

15- Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde 6 maç yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber