Uzanlar, murakıpların odasına dinleme cihazı koymuş

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çifliklerinde gizli kamera sistemi kuran Uzanların, 10 yıl önce de Adabank ve İmarbank'ı denetleyen murakıpların çalışma odalarına dinleme cizahı yerleştirdiği ortaya çıktı.

Pamukova'daki çiftlikte gizli kamera sistemi ortaya çıkarılan Uzanların, İmarbank ve Adabank'ı denetleyen murakıpları, istihbarat örgütlerinin kullandığı gelişmiş teknolojiye sahip dinleme cihazlarıyla yakın takibe aldıkları belirtildi. Yeni Şafak'ın açıkladığı murakıp raporlarına göre, murakıp Fahrettin Yahşi 1994 yılında Adabank'ın hesaplarını incelerken, çalışma masasının altında bir cihaz buldu. Yahşi, cihazı, 26 Temmuz 1994 tarih ve D-1/20 sayılı yazı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Emniyet cihazı inceledikten sonra Yahşi'ye, cihazla ilgili olarak 27 Temmuz 1994 tarihli bir yazı gönderdi. Yazıda, cihazın 159 MHZ'den çalışan profesyonel amaçlı dinleme cihazı olduğu ve haberalma teşkilatları, dedektiflik kurumlarınca kullanıldığı belirtilerek, cihazla ilgili soruşturma başlatılacağı vurgulandı.

Yahşi bunun üzerine dinleme cihazı ile ilgili gelişmeleri, bir yazı ile Bankalar Yeminli Murakıpları Başkanlığı'na bildirdi. Yahşi'nin, 1994'te ortaya çıkardığı Uzanların dinleme cihazı skandalı, Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu Başkanlığı'nın rapor ve yazışmalarında yer alarak, yılar önce tescillenmiş oldu.

Cem Uzan'ın adamlarıyla Pamukova'daki çifliğe düzenlediği baskın, TMSF'yi harekete geçirdi. TMSF, başka gizli kasaların da olabileceği ihtimali üzerine, Uzanlar'ın Zeytinli Adası ile yatlarının tekrar aranmasını kararlaştırdı. Uzanların Zeytinli Adası ile yatlarında da Pamukova'da tespit edilen kamera sisteminin bulunduğu, her odanın gizlenmiş bir kamerayla izlendiği belirlendi.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber