AKP'li başkan istifadan vazgeçti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Tunceli'ye yaptığı ziyaret sırasında partili belediye başkanlarıyla görüşmediği gerekçesiyle AKP'den istifa ettiğini açıklayan Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Belde Belediye Başkanı Ali Aydın, bugün istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı.

İstifa kararını bir anlık kızgınlıkla aldığını söyleyen Aydın, Erdoğan'la korumalarının engellemesi nedeniyle görüşemediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün geldiği Tunceli'de kendisiyle göreşemediğini gerekçe göstererek partisinden istifa eden Akpazar Belde Belediye Başkanı AKP'li Ali Aydın, bugün AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Cihan Açıkgöz, başkanın istifa ettiği yönünde çıkan haberlere rağmen, yaptıkları araştırmada kendilerine bir istifa dilekçesinin ulaşmadığını söyledi. Açıkgöz, ?Sayın başkan kızgınlıkla hazırladığı bir istifa metnini basına vermiş ancak partiye vermemiş, sonra da bu düşünceden vazgeçmiştir? dedi.

?KORUMA ÖNLEMİ YÜZÜNDEN GÖRÜŞEMEDİK'

AKP'den dün istifa edip, bugün bu kararından vazgeçen Akpazar Belde Belediye Başkanı Ali Aydın da, Tunceli'de Başbakan'ın gelişinden bir önce yaşanan olaylar nedeniyle stresli günler yaşadıklarını anlattı. Aydın, şunları söyledi:

?Sayın başbakanımızı karşıladık iyi bir gezi oldu. Başbakanımızın gezisi sırasında korumaların yoğun önlemleri nedeniyle birtakım sıkıntılar yaşadık.

Belediye başkanları olarak sayın Başbakanla görüşeceğimizi düşünüyorduk ve sorunlarımızı kendisine anlatacağımızı umuyorduk. Ancak zaman darlığı ve yoğun koruma yüzünden Başbakan'la görüşmemiz gerçekleşmedi. Ben de ?Sayın Başbakanımız ilimize gelmiş, belediye başkanlarıyla neden görüşmedi' diye bir tepki gösterdim. Bu nedenle istifa etmeyi düşündüm. Basından bir arkadaşla görüştüm. İstifa ettiğimi söyledim. O basın mensubu arkadaş da istifa dilekçesinin bir kopyasını istedi.

Zaten benim istifa dilekçem hazırdı genel merkez ve diğer kurullara yollanmak üzere. İstifa dilekçemi basındaki arkadaşlara faksladım. Ancak düşündüm, daha sonra Sayın Başbakan'ımızın Tunceli'ye gösterdiği ilgi ve alakayı yeni yapılan yatarımları gözönüne aldım. Yani durum şundan ibarettir güvenlik önlemleri yüzünden korumaların yoğun önlemleri nedeniyle sayın Başbakan'la görüşmedik. Belediye başkanları olarak sorunlarımızı anlatamadık. Bu durumda Başbakan'ımızın bir kusuru yoktu. Tamamen korumadan kaynaklanan bir durum. Bir anlık kızgınlıkla verdiğim kararı daha sonra geri alarak istifa etmekten vazgeçtim. Partimde kalarak hizmete devam edeceğim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber