Hakimi tutuklatan rüşvet skandalında ikinci perde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 08:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de bir sanığın tahliyesinin sağlanması için rüşvet alımı iddiasıyla ilgili düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden, 2'si avukat 4 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği tarafından sürdürülen rüşvet operasyonu kapsamında 5'i avukat 8 kişi gözaltına alınmış, zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek, bunlara ait 9 mermi ile 10 sikke ele geçirilmişti.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan avukatlar A.D, B.Ö, S.K, N.Ç, M.İ. ve avukatlarla birlikte hareket ettikleri belirlenen H.E.Y, A.M. ile M.Ç, adliyeye sevk edildi.

Yapılan duruşma sonunda avukatlardan A.D. ve S.K. ile avukatlarla birlikte hareket ettikleri belirlenen H.E.Y. ve A.M, tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir polisi, tefecilik ve organize suç örgütü elebaşısı olduğu iddiasıyla yargılanan V.O.Ç'nin tahliyesinin sağlanması için rüşvet alınmasıyla ilgili istihbarat çalışmasının ardından 4 gün önce düzenlediği operasyonda, mahkeme başkanı A.K. ile 8 avukatın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi göz altına almıştı.

Mahkeme başkanı A.K, yeğeni M.K. ve avukat A.E. tutuklanmış, 5 zanlı serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber