Öğretmen konutları için başvurular başladı

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLKSAN ile TOKİ işbirliğinde yaptırılacak öğretmen konutları için başvurular başladı.

Öğretmenlerin, konutlar için başvurularını bulundukları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 7 Aralık 2004 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle, Ankara'nın Sincan İlçesi Yenikent'te yapılacak olan konutlar için başvuruların başladığı bildirildi. 14 ayda tamamlanacak olan 2 bin 788 adet konut için başvurmak isteyenler, öncelikli olarak milli eğitim müdürlüklerinden konutların özellikleri, fiyatı ve diğer konutların yer aldığı Konut Tanıtım Kitapçığı'nı ücretsiz olarak alabilecekler. Tanıtım Kitapçığını inceleyenler katılmak istemeleri halinde İLKSAN Genel Müdürlüğü'nün TC Ziraat Bankası Topraklık / Ankara şubesindeki 658 2278-5020 nolu İLKSAN Yenikent Konutları Hesabına, İLKSAN üyeleri KDV dahil 500 milyon, diğer katılımcılar ise 750 milyon gider karşılığı katılım payı yatıracaklar.

Öte yandan, konut tahsisi yapılamayan katılımcılara yatırmış oludukları paraları 30 gün içerisinde faizsiz olarak iade edilecek. Katılımcılar, banka hasabına yatırılan gider parasına ilişkin dekont ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak Konut Tercih Optik Formunu alacaklar. Optik formda gerekli kodlamayı yapanlar, optik form ve dekont ile birlikte İLKSAN Genel Müdürlüğü Teşkent Sokak No: 25 -06600 Kurtuluş/Ankara adresine en geç 07.12.2004 tarihi mesai bitimine kadar elden veya posta ile gönderebilecekler.

KONUTLAR 3'ER VE 6'ŞAR KATLI OLACAK

Yaptırılacak konutlar zemin hariç üçer ve altışar katlı planlandı. 2+1 ve 3+1 odalı planlanan daireler, 62 ve 99 metrekare genişliklerinde olacak. TOKİ tarafından yaptırılacak konutlar, inşaat ruhsatlarının alınmasının ardından 14 ayda üyelere teslim edilecek. Üyelerden başlangıçta konut satış fiyatlarının yüzde 25'i peşin alınacak, kalan tutar ise 10 yılda memur maaş artışları oranına göre artan taksitler halinde TOKİ'ye ödenecek. İlk taksit ödemesi 20 Ocak 2006 tarihinde başlayacak. Üyelerden ilk yıl, yani konutların teslim edilmesi süresi içerisinde herhangi bir aidat alınmayacak.

KATILIM ŞARTI

İlksan üyesi olanlar, şehit olan İLKSAN üyelerinin eşleri, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan öğretmen ile diğer personel ile üçüncü şahıslar katılabilecek. Ancak TOKİ mevzuatı gereği kendisi, eşi ve velayetleri altındaki çocuklar üzerinde tapuda kayıtlı bağımsız konutları olanlar başvuruda bulunamayacaklar. İLKSAN, konutların tahisisi konusunda değerlendirme kriteri belirledi. Konut tahsisi işlemi bilgisayar ortamında puanlama kriterleri dikkate alınarak noter huzurunda yapılacak. Birinci öncelik İLKSAN üyelerinin olacak. Birinci öncelikten sonra kalan konutlar için ikinci öncelik şehit olan İLKSAN üyelerinin eşlerinin, üçüncü öncelik Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan öğretmen ve diğer personelin olacak. Üçüncü öncelikten sonra kalan konutlar üçüncü şahıslara verilecek. Konutlar için İLKSAN'ın internetteki www.ilksan.gov.tr adresini kullanarak daha detaylı bilgi alınabilecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber