Prof. Dr. Elçin Perşembe günü Ankara'da toprağa veriliyor

Haber Giriş : 28 Ekim 2008 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANKARA - Ankara'daki evinde 86 yaşında hayata gözlerini yuman Halk edebiyatçısı Prof. Dr. Şükrü Elçin, son yolculuğuna 30 Ekim Perşembe günü uğurlanacak.

Prof. Dr. Elçin için ilk tören, Hacettepe Üniversitesi, Sıhhıye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu'nda yapılacak. Elçin çalışma arkadaşlarının ve tüm sevenlerinin katılacağı veda töreni saat 10.0'da gerçekleştirilecek. Törenin ardından Prof. Dr. Elçin için öğle namazını müteakiben Kocatepe Camii'nde kılınacak namazdan sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

ELÇİN'İN ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Elçin, Batı Trakya'da 1912 yılında doğdu. İzmir Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Prof. Dr. Elçin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesinde kurduğu Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1982'de emekli oldu.

Halk edebiyatı alanında bir çok eseri bulunan, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü'nün 30 yıl başkanlığını yapan Prof. Dr. Elçin, Türk Kültürü dergisini önce yazı işleri müdürü olarak daha sonra imtiyaz sahibi olarak yayınladı.

?Halk Edebiyatına Giriş? adlı kitabı dolayısıyla Prof. Dr. Elçin'e 1984 yılında Türkiye İş Bankası tarafından ?Halk Bilim Büyük Ödülü? verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber