Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2008 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla binlerce vatandaş Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ankara dışından otobüslerle gelen vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi, Atatürk'ün kabrine kırmızı-beyaz karanfiller ve Türk bayrakları bıraktılar. Bazı vatandaşların dua ettikleri, saygı duruşunda bulundukları, bazılarının ise gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Ziyaretçi akını nedeniyle Anıtkabir'in her iki kapısı ile müze ve mozole önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar üstleri aranarak içeri alındı.

Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan vatandaşlar, Atatürk mozolesi, Misakı Milli Kulesi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra fotoğraf çektirdiler. Bazı vatandaşların kırmızı ve beyaz renklerin ağırlıklı olduğu kıyafetler ile üzerinde ay ve yıldız ile Atatürk fotoğrafının bulunduğu giysiler giydikleri görüldü.

Her yaştan vatandaşlar Anıtkabir'in ziyaretçileri arasındaydı. Yaşlıların yanı sıra anne ve babalarıyla gelen ellerinde Türk bayrakları taşıyan minik ziyaretçiler de dikkati çekti.

Askerlerin nöbet değişimi de ziyaretçiler tarafından alkışlar eşliğinde yapıldı. Nöbet değişimi sırasında vatandaşlar askerlerin fotoğrafını çekti.

Bazı vatandaşların Atatürk'ün silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrine çiçek bıraktıkları görüldü.

Gösteri uçuşu yapan "Türk Yıldızları" da vatandaşlarca alkışlanarak, beğeniyle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber