Polisin rüşvet alması kamerayla engellenecek

Haber Giriş : 20 Kasım 2004 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bir ilke imza atarak, denetim yapan ekip otolarına kamera takıyor. Hedef rüşveti engellemek.

İstanbul'da trafik ekipleri, kameralanıyor... Polis memurlarının cezaları kamera önünde keseceği yeni uygulamayla, polisle ilgili rüşvet suçlamaları da ortadan kaldırılmış olacak.

Şikayet artınca...
Bundan böyle trafik polisleri, ceza kesme işlemlerini kamera önünde yapacak. Böylelikle ne polis rüşvet alabilecek ne de sürücü rüşvet teklifinde bulunabilecek. Şimdilik deneme aşamasında olan kameralı denetim ile son aylarda iyice artan polise yönelik rüşvet suçlamalarının ortadan kalkmasını sağlamak hedefleniyor.

İlk deneme yapıldı
Önceki gün ilk kameralı ekip otosu, sürücülerde alkol kontrolü yaptı. Uygulamanın başarılı olması halinde İstanbul'daki tüm trafik polisi otolarına kamera takılacak. Ekip otolarında görev yapan trafik polisleri cezaları ön cama takılı olacak kameranın önünde kesecekler. Böylelikle sürücüler rüşvet teklifinde bulunamayacak polis memuru da rüşvet alamayacak.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber