Sınır güvenliği için Sınır Muhafaza Genel Müdürlüğü kurulacak

Haber Giriş : 20 Kasım 2004 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma çerçevesinde Doğu, Güneydoğu ve Trakya bölgelerinde başta kapılar olmak üzere sınır boylarında inceleme yapıldı. Konuyla ilgili Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

AB müktesebatı kapsamında sınır güvenliğinin İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Bu kapsamda Sınır Muhafıza Genel Müdürlüğü adı altında yeni bir birim kurulacağı belirtildi.

Sınır güvenliğinin korunması için önümüzdeki günlerde yasa taslağı hazırlanacağı ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Muhafaza Genel Müdürlüğü kurulacağı bildirildi.

Sınır Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün tüm sınır boylarının korumasını sağlayabilecek bir örgütlenmeye geçmesinin 20-25 yılı alabileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Emniyet Genel Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında sınır güvenliğinin sınır muhafızları veya sınır polislerince sağlandığını söyledi. AB müktesebatı çerçevesinde Türkiye'de de aynı oluşum için çalışma başlattıklarını belirten yetkili, "Şu anda her şey yeni. Arkadaşlarımız Avrupa ülkelerindeki yapılanmayı inceliyorlar" dedi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber