Ergenekon tutuklusu Gürbüz'ün tetikçi takımı gözaltında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veli Küçük tarafından örgütün tetikçi ekibini oluşturmakla görevlendirdiği Osman Gürbüz'ün ortağının da aralarında bulunduğu çetenin 14 üyesi yakalandı. Gürbüz'le sürekli geniş katılımlı toplantılar yaptığı öğrenilen iş ortağı Ramazan G. ile 3 yeğeninin de aralarında bulunduğu kişilerin insan kaçırmaktan yağmaya, oto ve işyeri gaspından silahla yaralamaya kadar 20'den fazla suçun faili olarak arandıkları öğrenildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'nde görevli 250 personel tarafından 5 ilde eşzamanlı olarak 25 ev, işyeri ve villaya yapılan baskınların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İlk baskınlarda örgüt üyesi 12 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Devam eden operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan bir memur ile E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'nde görevli bir infaz koruma memuru da gözaltına alındı. Böylece çete üyeleri arasında 2 de kamu görevlisi olduğu ortaya çıktı. 'Suç örgütü kurma, örgüte liderlik yapma, örgüte üye olma, örgüt adına faaliyette bulunma, örgütlü olarak nitelikli yağma, tehdit ve rüşvet' suçlarından yakalanan şahısların liderini ise Ergenekon tutuklusu Osman Gürbüz'ün ortağı Ramazan G.'nin yaptığı belirlendi. Osman Gürbüz'ün tutuklanmadan önce sık sık Ramazan G. ile Zorbey Çaybahçesi'nde buluştuğu, bazen geniş katılımlı toplantılar yapıldığı belirtildi. Halen gözaltında bulunanlar şunlar: "Osman Gürbüz'ün iş ortağı Ramazan G., yeğenleri Bayram G, Yasin G ve Fatih G, E.K, N.C, T.A, M.L, M.İ, S.Z, M.K.F. ve M.İ.K."

Zanlıların üzerlerinde, ev, iş ve arabalarında yapılan aramada ise 6 kama ve sustalı bıçak, 2 golf sopası, 4 pompalı tüfek, 1 uzun namlulu silah ve 20'lik şarjörü, 1 av tüfeği, 3 silah, 1 kurusıkı tabanca, 1 havalı tüfek, 82 tabanca fişeği, 47 av tüfeği fişeği, bir dürbün, suçtan elde edildiği düşünülen 21 bin YTL para ve sahte plakalar ele geçirildi. Golf sopası taşıyan zanlıların hiçbirinin golf oynamadıkları öğrenildi. Polis, sopaların işgence aleti olarak kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ZORLA MARKET GASP ETMİŞLER

Operasyon kapmasında örgüt liderki olduğu iddia edilen Ramazan G.'nin villasına baskın yapacak olan polislerin kangal ve doberman cinsi köpeklerle karşılaştığı öğrenildi. Polis ekipleri, kendilerine saldırmaya çalışan köpekleri kilitledikten sonra operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon sonucu 20'den fazla suçun da aydınlığa kavuşacağı bilgisi verildi. Örgütün Alman uykurlu yerleşik yabancı Cristine Edeltraud Stadler'e ait 2 işyeri ile 2 otoya el koyduğu ayrıca sözkonusu bayanı da kaçırıp 10 gün bodrumda tuttuğu iddia edildi. Örgütün aynı zamanda Maria Komzıuk adli bir Rus'un da marketini zorla elinden aldığı öğrenildi.

Çetenin AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Erten'in bir süre önce tartaklanmasıyla da ilgili olduğu öne sürüldü. Operasyonlar ile ifadelerin tamamlanması için ek gözaltı süresi alınacağı ve çetenin tamamen çökeltilmesi için çalışmaların süreceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber